Tenisz

2023.02.16. 12:25

Remekül szerepeltek a szombathelyi veterán teniszezők

Sákovics Péter és Lipták János remekeltek a nemzetközi Körmöczy Zsuzsa Emlékversenyen.

Tóth Gábor

Lipták János (balról) és Sákovics Péter

Forrás: Kőszegi SE

A rangos, népszerű erőpróbán 38 ország 429 szeniorkorú teniszezője versengett Budapesten a Mini Garros Tenisz Klub nyolc fedett salakos pályáján. A hatnapos Körmöczy Zsuzsa Emlékverseny ITF 700-as besorolású, az egyik legrangosabb hazai veterán verseny, értékes ranglistapontokért küzdenek a legjobban. A népes nemzetközi mezőnybem ott volt két szombathelyi sportember, Lipták János és Sákovics Péter is.

Lipták János a 45+ páros kategóriában nyert bajnoki címet a volt válogatott, korábbi Davis Kupa-játékos Kisgyörgy Gergellyel. A szombathelyi-budapesti duó 16-os tábláról indult, négy győzelmet aratva gyűjtötte be az aranyérmet. Sákovics Péter a budapesti Prágai Sándorral a 60+ páros kategóriában állt rajthoz, végül bronzéremmel zárt. Ugyancsak 16-os tábláról kezdődött a küzdelem, az elődöntőt drámai körülmények között bukták el Sákovics, ugyanis két meccslabdájuk is volt a győzelemhez, nem éltek a lehetőséggel – majd a bronzmeccsen javítottak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában