Labdarúgás

2023.02.18. 14:00

Siófoki vendégek - vasárnap 14 órakor pályára lép a Haladás

A labdarúgó NB II. 24. fordulójában a Szombathelyi Haladás vasárnap 14 órakor a BFC Siófokot fogadja a Haladás Sportkomplexumban.

Pum András

Balról Szántó Csaba, Bosnjak Predrag, Szántó Erzsébet, Verpecz István, Séllei Árpád

Fotó: © Cseh Gábor

A 35 ponttal a hetedik helyen álló szombathelyiek a Nyíregyháza elleni hazai 1-0-s vereséggel kezdték a tavaszi szezont, majd Győrött 3-1-re nyertek. Legutóbb Szegeden viszont 3-0-ra kikapott a Hipp-csapat. Vereség, győzelem, vereség – a sorminta alapján vasárnap ismét győzelemnek örülhetnének a vasi drukkerek. Ám ehhez a Szegeden látottaknál sokkal hatékonyabb, magabiztosabb védekezés, no és pontosabb támadójátékra van szükség. A télen edzőt váltó Siófok – Domján Attila vezetőedző helyett Dragan Vukmir érkezett szakmai igazgatónak – a Csákvár elleni 2-0-s győzelemmel kezdte a tavaszt, majd Nyíregyházán 1-1-es döntetlenre végzett, legutóbb a Balaton-partján 1-0-ra kikapott az ETO FC Győrtől. A sárga-kékeknél szerepel a korábban a Haladásban futballozó Szakály Attila, valamint az Illés Akadémián nevelkedett Volter Patrik A rutint leginkább az egykori NB I.-es középpályás, Nikházi Márk képviseli. Érdemes odafigyelni a siófokiak kapusára, a három évet a Sampdoria utánpótlásában is eltöltő Hutvágner Gergelyre, aki ősszel a siófoki meccsen kivédte Lencse tizenegyesét. A siófokiak legeredményesebb játékosa az ötgólos Horváth Péter. Az őszi mérkőzésen a Siófok 2-1-re nyert, Molnár Rajmund szerezte a zöld-fehérek találatát.

 – A Nyíregyháza kellemetlen ellenfél, melynek játéka stabil védekezésre épül – mondta Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője. – Szegeden sajnos sok egyéni hibát követtünk el, amelyeket ellenfelünk könyörtelenül kihasznált. Ilyen hibák vasárnap nem férnek bele.

A Haladás pénteken két kulcsjátékosával is szerződést hosszabbított. A háromszoros magyar bajnok, négyszeres kupagyőztes Verpecz István szerződése idén nyáron jár le, a klub és a játékos pedig már most egy évvel megtoldotta a megállapodást. A 36 éves Verpecz 2020 januárjában igazolt Szombathelyre. Az egyszeres magyar válogatott Bosnjak Predrag szerződése szintén 2024. június hosszabbította meg idén nyáró lejáró kontraktusát. A 37 éves védő először 2013 júliusában igazolt a Haladáshoz, majd ferencvárosi és nyíregyházi kitérő után 2015 júliusában tért vissza a vasi megyeszékhelyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában