Hollandia

2023.03.09. 13:38

A világ elitjében a vasi gyorskoris - szépen helytállt a vb-n Mercs Abigél

A hollandiai nagypályás gyorskorcsolya világbajnokságon a Savaria Speedskating Team versenyzője, Mercs Abigél két pozíciót javított kvalifikációs helyén.

Sütő Dániel

Mercs Abigél (16) szépen helytállt Mass Start kategóriában a vb-n

Forrás: MOKSZ

Mint azt korábban írtuk, nagy izgalmak közepette jutott ki a hollandiai Heerenveenben rendezendő nagypályás gyorskorcsolya világbajnokságra Mass Start kategóriában a szombathelyi Savaria Speedskating Team tehetsége, Mercs Abigél, aki 24-ként kvalifikálta magát a világeseményre.

– Március 1-jén utaztunk ki a másnap kezdődő világbajnokságra, amely életem legfontosabb versenye volt – számolt be lapunknak Mercs Abigél a vb-n történtekről. – Volt szerencsém már részt venni junior világbajnokságon és felnőtt világkupán, de Heerenveenben most tényleg a világ legjobbjai találkoztak és mérték össze tudásukat. Éppen ezért óriási dolog volt számomra, hogy ennek a szűk körnek a tagjaként versenyezhettem – fogalmazott a gyorskorcsolyázó.

Abigél az idei hat világkupa-forduló összesített eredményei alapján jutott a be legjobb 24 közé, akik részt vehettek a világbajnokságon Mass Startban.

– Nagyon bíztam abban, hogy nem 24-ként zárom a viadalt, eltökélt célom volt a döntőbe kerülni, a legjobb 16 közé – folytatta Mercs Abigél. – A finálét két előfutam előzte meg. Mindkettőben 16-16 fő állt rajthoz, akik közül az első nyolc jutott tovább. Fantasztikus érzés volt 10 ezer ember előtt versenyezni, elképesztő hangulat volt a vb-n. Nagy élmény volt mind a 16 körnek a végigkorizása, ám a végeredménnyel mégsem voltam elégedett, mivel csak 11. helyen végeztem, így nem jutottam döntőbe, összesítésben pedig 22. lettem. Visszatekintve, nem tudtam volna jobban megoldani a futamomat, mert mindent beleadtam, de hihetetlen erős volt a mezőny, így nem sikerült a pontszerzés. Jelenleg ebben a kategóriában a hollandok és a kanadaiak uralják teljesen mértékben a mezőnyt – osztotta meg élményeit a szombathelyi gyorskorcsolyázó. Mercs Abigél köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik biztatták, támogatták és buzdították a viadal során. A Savaria Speedskating Team versenyzője élete első világbajnokságával zárta az idei első felnőtt szezonját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában