Vízilabda

2023.03.27. 11:52

AVUS: egy siker, egy vereség - Két mérkőzést vívtak az aligátorok

Két nap alatt két mérkőzést játszott az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS). A vasiak kikaptak Újszilváson, majd nyertek Hódmezővásárhelyen.

Pum András

Szőke Szabolcs a két meccsen öt gólt dobott

Fotó: Cseh Gábor

A vasiak péntek este a 15. fordulóból elmaradt Invictus elleni meccsüket pótolták Újszilváson, majd szombaton délelőtt a soros, hódmezővásárhelyi bajnokijukat játszották le. Az Invictus ellen nagy csatában kikaptak, míg Hódmezővásárhelyen ugyancsak nagy csatában, de egy góllal nyertek.

Invictus SC–AVUS 18-13 (6-4, 4-2, 5-4, 3-3). Újszilvás, 50 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Rózsavölgyi, Kevi.

AVUS: Antoni – Hajmási 3, Berényi 2, Szőke 1, Szabó B. 1, Sági, Maciejewski 3. Csere: Galambos, Kovács K. 1, Mercs 1, Makrai 1, Németh B., Kertész. Edző: Zoufal Norbert.

Az első negyed gólözönt hozottt a vízben. A hazaiak 4-1-re elhúztak,ám a vendégek nem hagyták magukat, 4-3-ra felzárkóztak. A negyed hajrája azonban az Invictusnak sikerült jobban és 6-4-es hazai előnnyel vonulhattak kétperces pihenőre a csapatok. A második negyedben tovább nőtt a különbség a két csapat között, a hazaiak már 10-5-re is vezettek- A harmadik negyedben – az előző kettőhöz hasonlóan – nagy csata dúlt a vízben. A negyed közepén a korábban Szombathelyen pólózó Marnitz Gergő góljával már 12-6-ra vezetett az Invictus. Az utolsó negyed ötgólos, 15-10-es hazai vezetésről indult. A vendégek nem tudtak közelebb kerülni a hazaiakhoz, akik tartották többgólos előnyüket: a vége 18-13 lett. A nagyobb játékerőt képviselő Invictus megérdemelten nyert a végig jól küzdő AVUS ellen.

– Nagyon sok gólt kaptunk, viszony az idény legjobb támadójátékát produkáltuk. – mondta Zoufal Norbert. -–Profin beleálltunk a meccsbe, brusztolós, jó meccset játszottunk. Elégedett vagyok a fiúk hozzáállásával, igazi férfias küzdelem volt, annak ellenére, hogy ellenfelünk fizikálisan erősebb volt.

Hódmezővásárhelyi VSC–AVUS 8-9 (0-2, 2-1, 2-3, 4-3). Hódmezővásárhely, 80 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Vörös, Juhász.

AVUS: Antoni – Hajmási 1, Berényi 1, Szőke 4, Szabó B. 1, Sági 1, Maciejewski 1. Csere: Galambos, Kovács K., Mercs, Makrai, Németh B., Kertész. Edző: Zoufal Norbert.

Jól kezdték a mérkőzést a vendégek, Szőke Szabolcs duplájával négy perc alatt kétgólos előnyre tettek szert. A hazaiak a negyed vége előtt szépítettek. A második negyedben viszont fordult a kocka, a tompán játszó, gólt sem szerző vasiak ellen fordítottak a vásárhelyiek. A harmadik negyedben fej-fej mellett haladt a két csapat, de végig az aligátorok vezettek egy-két góllal. A negyedik negyed elején négy találattal (4-8) elhúztak a szombathelyiek. De hiába vezettek egy perccel a lefújás előtt még három góllal (6-9), a vége szoros lett. A lefújás előtt 14 másodperccel egy találatra olvadt a vendégelőny, ám minimális vezetésüket már megőrizték a vendégek. Az AVUS döcögős játékkal ugyan, de megérdemelten győzött.

– A három ponttal természetesen elégedett vagyok, de játékunk nem volt olyan, mint az Invictus ellen – jelezte Zoufal Norbert. – Persze utaztunk is, fáradtabbak voltak a játékosok. A küzdés, akarás megvolt, ezért nyertünk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában