Beharangozó

2023.03.04. 13:00

Előre a győzelemért - A Tiszakécskét fogadja a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 14 órakor a Szombathelyi Haladás a Tiszakécskei LC-t fogadja.

Pum András

Doktrorics Áron legutóbb Soroksáron – csereként – jól szállt be a mérkőzésbe

Forrás: Unger Tamás

A vasiak tavasszal gyengén teljesítenek. A Hipp-csapat február elején ugyan 3-1-re nyert Győrött, de sem előtte, sem után nem örülhetett három pontnak. Hazai pályán 1-0-ra kikapott a Nyíregyházától, 2-2-re végzett a Siófokkal, idegenben Szegeden 3-0-ra, Soroksáron 4-0-ra kapott ki. A megszerezhető 15 pontból négyet gyűjtöttek be a vasiak. A zöld-fehérek 36 ponttal a 7. helyen állnak.

A 31 ponttal a 12. tiszakécskei együttes tavasszal hektikusan szerepel: egy győzelem és két-két döntetlen és vereség a mérlege. A sárga-kékek otthon 2-2-re végeztek a Kozármislennyel, 1-1-re a Csákvárral, majd legutóbb 2-0-ra kikaptak az ETO-tól. Idegenben pedig 1-0-ra alulmaradtak Diósgyőrben, 2-1-re nyertek a Nyíregyháza vendégeként. Azaz valamennyi idei meccsük szorosan alakult. A Tiszakécske november elején edzőt váltott: Visinka Ede helyére Klausz László ült le a kispadra. A tiszakécskei keretben több, korábbi NB I.-es futballista is szerepel. Így például Antal, Balázs Benjámin, Vachtler, Horváth Zoltán, Kiprich Dávid. Rajtuk kívül jónéhányan játszottak anno Szombathelyen: Gyurján Bence, Winkler, Zamostny, Szekér. Az alföldiek legeredményesebb játékosa a kilencgólos Zamostny Balázs.

– Nem a legjobb passzban vagyunk, a teljesítményünkkel és a szerzett pontjainkkal sem lehetek elégedett  – mondta Michal Hipp, a Haladás edzője. – Nagy árat fizetünk az egyéni hibákért. Ha védekezésünk nem javul, sok jóra nem számíthatunk. A csapat ereje ilyen viszont ilyen nehéz helyzetben mutatkozik meg. Vasárnap egy kellemetlen ellenfelet fogadunk, amelyben több tapasztalt játékos is futballozik. De nincs mese, most már nyernünk kell!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában