Kosárlabda

2023.04.09. 19:45

Falco-Sopron döntő - a Falco az esélyes!

Ma 20 órakor rendezik a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Sopron KC döntőt a kosárlabda Magyar Kupában.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

A Falco az esélyesség terhét cipelve lép pályára. Minden a szombathelyiek sikerét vetíti előre. A Falo biztosan nyerte meg az alapszakaszt, a Sopron az ötödik helyen zárta. Ráadásul a Falco az alapszakaszban Sopronban (63-81), és Szombathelyen (86-75) is biztosan verte kupadöntős ellenfelét.

De figyelemre méltó, hogy az SKC az utolsó négy bajnokiját (Honvéd, Kaposvár, Kecskemét, Nyíregyháza) megnyerte az alapszakaszban. A kupa negyeddöntőjében az Oroszlányt (86-80) gyűrte le, az elődöntőben pedig a címvédő, az ismét a kupaaranyat célzó Szolnokot (82-76) búcsúztatta - óriási meglepetésre.

Vagyis egy jó formában lévő, felszabadult sopron vá a Falcóra. A Soproniak minden létező fórumon azt hangoztatták, hogy a Falco a jobb csapata, a Falco az esélyesebb -de egy mérkőzésen bármi megtörténhet.

Érdekesség, hogy a Falco hat (1998, 2008, 2009, 2010, 2018, 2019) elveszített finálé után 2021-ben jutott először a csúcsra a kupában - most a klub történetét második kupagyőzelmét szeretnék begyűjteni a Falcósok.

Az első kupagyőzelmet begyűjtő Falco névsora: Kyan Anderson, Keller Ákos, Perl Zoltán, Váradi Benedek, Benke Szilárd, Sövegjártó Ábel, Kovács Benedek, Doktor Péter, De’Quon Lake, Boris Barac, Dancsecs András, Evan Bruinsma, Devin Searcy játékosok, Gasper Okorn vezetőedző, Milos Konakov edző.

Ebből a csapatból többen ma este is ott lesznek a pályán - nem beszélve Milos Konakovról!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában