Labdarúgás

2023.04.23. 19:03

Három Haladás-pont - A szombathelyiek minden téren felülmúlták a Dorogot

A labdarúgó NB II. 33. fordulójában a Szombathelyi Haladás simán, három góllal nyert Dorogon.

Pum András

Borvető Áron szerzett vezetést

Forrás: Unger Tamás

Dorogi FC–Szombathelyi Haladás 1-4 (0-2). Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 400 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Görög. 

Dorog: Borsos – Tóth B. (Kotula, 19.), Gyurácz, Preklet, Papp Máté – Lénárth – Sztojka (Krunc, 63.), Király – Szalai J. (Paudits, 63.), Magyari (Vigh, 63.), Szedlár. Edző: Marián Sluká. 

Szombathelyi Haladás: Mursits – Nyíri, Bolla, Devecseri, Doktorics – Csilus T., Rácz (Lencse, 66.), Zvekanov (Tóth M., 54.), Horváth R.(Mayer, 75.) – Borvető, Molnár R. (Csernik, 66.). Edző: Michal Hipp. 

Gólszerzők: Szedlár (68.), illetve Borvető (26.), Molnár R. (31.), Horváth R. (56.), Csernik (86.). 

3. perc: Király 23 méteres lövését védte Mursits, a kipattanóra Sztojka érkezett,de a védők felszabadítottak 

26. perc: Horváth Rajmund bal oldali szögletét Borvető hét méterről  jobb sarokba fejelte (0-1). 

31. perc: Rácz és Molnár kényszerítőzött a tizenhatosnál, a visszkapott labdát utóbbi nyolc méterről a bal sarokba helyezte (0-2). 

56. perc: Molnár remek labdájával Horváth Rajmund lépett ki a bal szélen, majd kilenc méterről a kapu kozepébe lőtt (0-3). 

68. perc: Krunc közeli lövését még bravúrral védte Mursits, a kipattanót Szedlár hét méterről a hálóba vágta (1-3). 

77. perc: Borvető ollózott a kapura egy beadást, de Borsos védett. 

80. perc: Lencse lépett ki egyedül, de a kifutó Borsos mentett. 

86. perc: Csernik szerzett labdát a dorogi térfélen, majd egy csel után 12 méterről a kapu közepébe lőtt. 

A vasiaknál sérülés miatt ezúttal sem játszhatott Verpecz István, Csató Martin, Bosnjak Predrag, Simut Mario, Németh Milán, Derekas Zoltán, míg Csonka Bonifác öt sárga lapja miatt hiányzott. Felépült viszont combsérüléséből Csilus Tamás – a középpályás a kezdőben kapott helyet. 

Nagy lendülettel kezdtek a hazaiak, az első tíz percben kapujukhoz szegezték ellenfelüket. Aztán kiegyenlítődött a mérkőzés és idővel a vendégek vették át a játék irányítását. Meg is lett az eredménye: a félidő derekán egy szöglet után Borvető Áron találatával megszerezte a vezetést a Haladást. A csatárnak ez volt az első gólja a bajnokságban. Molnár Rajmundnak viszont már a 13. – a támadó ugyanis egy formás akció végén kettőre növelte a Hali-gólok számát. A dorogiak próbálkoztak, de semmi veszélyt sem jelentettek Mursits kapujára. A szünetre teljesen megérdemelt Haladás.vezetéssel vonultak a csapatok. 

Szünet után sem változott a játék képe, a vasiak irányították a játékot és fölényük újabb gólban mutatkozott meg. A két Rajmund, Molnár és Horváth összjátéka után utóbbi megszerezte a zöld-fehérek harmadik gólját. Úgy tűnt, eldőlt a meccs, de a hazaiak viszonylag hamar szépítettek (1-3). Ám ennél többre nem futotta erejükből, sőt, újabb gólt a szombathelyiek szereztek. 

A Haladás különösen az első félidőben futballozott nagy fölényben, de a második játékrészben is uralta a mecset és akár még nagyobb arányban is nyerhetett volna.  

További eredmények: Szeged–Pécs 1-0, Kazincbarcika–Ajka 1-0, Gyirmót–Tiszakécske 1-0, Szentlőrinc–Siófok 1-3, Békéscsaba–ETO 2-0, Budafok–Nyíregyháza 0-0, Mosonmagyaróvár–Csákvár 3-2, Kozármisleny–DVTK 2-3. 

 Az MTK–Soroksár mérkőzést hétfőn 20 órakor (Tv: M4 Sport) rendezik.  

Szerdán újabb fordulót rendeznek, a Szombathelyi Haladás 17 órakor a Békéscsabát fogadja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában