Képzés

2023.04.24. 13:16

Karate: sikeres vasi Dan-vizsgák

Tóth Gábor

Forrás: Pixabay

A Baranya vármegyei Harkány adott otthont a napokban a Nemzetközi Goju-ryu Szemináriumnak. A rendezvényen a „Leo” Karate-do SE hat sportolóval képviselte a vasi, szombathelyi színeket – Gál Róbert vezetőedző irányításával. A Dr. Gila Pál 7. danos mester által tartott, levezényelt edzéseken a tanítványok magas szintű képzést kaptak a technikák tökéletes kivitelezéséből, a helyes légzésből, valamint a megfelelő izomfeszítésekből. Továbbá a formagyakorlatok mozdulatainak sebessége és a pontos időzítés is a tanítás része volt. A két napos foglalkozáson napi két – kimerítő – edzés szerepelt a programban.

A nemzetközi szeminárium zárásként Dan-vizsgán adhattak számot tudásukról a tanítványok. A „Leo” Karate-do SE tagjai közül ketten vizsgáztak, mindketten sikerrel tették le a Dan-vizsgát: dr. Ráski Éva 1. dan fokozatot, míg Molnár István 2. dan fokozatot ért el. Mint azt Gál Róbert elmondta, sok tapasztalatot gyűjtve, sikerekkel felvértezve tért haza Harkányból a szombathelyi „delegáció”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában