Amerikaifutball

2023.04.03. 12:42

Vereséggel kezdte a szezont a Szombathely Crushers

Kiadós vereséggel kezdte a 2023-as amerikaifutball-bajnokságot a Szombathely Crushers – az Újpest Bulldogs távozott győztesen a Városligeti pályáról (3-28).

Tóth Gábor

Forrás: VN-archív

Fotó: Cseh Gábor

A tavalyi divízió I.-es bajnokságot ezüstéremmel zárta a Crushers – a 2023-as szezont azonban már a legmagasabb, profi-félprofi csapatokat felvonultató HFL-ligában kezdte. Devon LeSure és Kevin Walcott személyében többek között két új amerikai játékost a keretében tudva.

Rosszul kezdődött a mérkőzés a szombathelyi csapat számára ugyanis adminisztrációs probléma miatt két kulcsjátékosa – Móritz Gergely és Devecseri Bence – nem léphetett pályára. Ennek ellenére nagy lendülettel vetette bele magát a Crushers a találkozóba, mind védő, mind támadó oldalon láthatott szép megoldásokat a jó 150 szurkoló. Az első negyed 0-0-val zárult. A folytatásban azonban szétesett a Crushers játéka, főleg támadásban nem tudott teljesíteni – így tetemesebb előnyre tett szer az Újpest, a félidőben már m3-16-ra vezetett a vendég. Szombathelyi oldalról Kocsis Gergő volt eredményes, a mezőnygól (field goal) szerzett.

Fordulás után nekiesett ellenfelének a Crushers, ám nem bírt szervezett, higgadt ellenfelével. Sőt, a szombathelyiek sokat kapkodtak, sokat hibát vétettek – főleg támadásban –, amit büntetett a vendég. Továbbá mintha el is fáradt volna a hajrára a szombathelyi együttes. Az Újpest végül 28-3-ra nyert – biztosan, a mérkőzés nagy részét irányítása alatt tartva.

– Nálunk szinte már megszokott, hogy vereséggel kezdjük a szezont, nagyon szerettünk volna ezen a „hagyományon” változtatni, sajnos nem sikerült – összegzett a Szombathely Crushers amerikaifutball-csapatának alelnöke, játékosa, Békei Norbert. – Kapkodva, szervezetlenül, sok hibával játszottunk, főleg támadásban gyengélkedtünk, az eredmény összességében reális. De nagy tragédia nem történt, messze még a vége. Ugyanakkor több, sokkal több edzésmunkára lesz szükségünk!

A Szombathely Crushers legközelebb április 30-án, vasárnap a Tatabánya Mustangs vendégeként lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában