Kosárlabda

2023.05.25. 14:33

Ismét egyenlíteni kell - Pénteken Körmenden folytatódik a bronzpárharc

Az NB I.-es férfi kosárlabda-bajnokság bronzcsatájának negyedik összecsapásán pénteken 18 órától az Egis Körmend hazai pályán harcol az egyenlítésért a ZTE ellen.

Sütő Dániel

Forrás: VN-archív

Sokan várták, hogy a szombati közel 50 pontos győzelmet követően kedden lendületből behúzzák a körmendiek a harmadik meccset és megfordítják a párharc állását. Ehhez képest a ZTE a találkozó elejétől kezdve uralta a mérkőzést és bár voltak jó periódusai a Rába-parti alakulatnak, fordítani nem tudott, így a bronzpárharc során ismét a zalaiak kerültek előnybe. Pénteken emelkedik a tét, hiszen, ha Körmenden nyerni tud a ZTE, eldönti és lezárja a csatát. Nem hibázhatnak a vasiak.

– Sajnos bejött, amitől leginkább tartottunk – fogalmazott Kocsis Tamás, az Egis Körmend vezetőedzője. – A közel 50 pontos siker túlságosan magabiztossá tette a társaságot. Hiába figyelmeztettük a játékosokat, és mondtuk, hogy legyenek élesek, mert ez egy teljesen más mérkőzés lesz egy komplett kerettel kiálló ZTE ellen. Olyan energiával és agresszivitással jöttek ki a hazaiak, amire számítottunk ugyan, de lereagálni nem tudtuk. Próbáltunk váltani, de nem sikerült változtatni a játékunkon. Sok váltást rontottunk el, túl sokszor engedtük őket távolról dobni, amivel éltek is. Saját magunkat hoztuk nehéz helyzetbe, de pénteken megint ott lesz a lehetőség az egyenlítésre.

Krasovec mester meccs utáni nyilatkozatában úgy fogalmazott, Mitchell Smith mindenkit meglepett, hogy pályára lépett, de nagyon szeretett volna játszani. Ehhez képest úgy tűnt, nincsenek komoly gondjai a ZTE légiósának, mindössze faultproblémái miatt játszott kevesebbet.

Kocsis Tamás abban bízik, ez a pofon hatott úgy a játékosokra, hogy átérzik, ennek a szezonnak még egyáltalán nincs vége. Nincs sok hátra, de ezt a pár napot még ugyanúgy végig kellene robotolniuk, ahogy december óta minden nap közösen teszik. Csak így lehet esély az egyenlítésre, majd a párharc megnyerésére Zalaegerszegen.  

A vasi piros-feketék dolgát nehezítheti, ha Durázi Krisztofer nem tudja vállalni a játékot pénteken. Ugyanis a körmendiek kosarasának kiment a bokája a kedd esti összecsapás utolsó másodperceiben, így kérdéses, hogy pénteken pályára tud-e lépni. Ez azért is nagy érvágás lehetne Kocsis Tamásék számára, mert legutóbb éppen a szurkolók által csak Duróként becézett játékos termelte Mitchell után a legtöbb pontot, szám szerint 16-ot. Hatból hat közeli kísérlete beakadt, hintett egy triplát is, három védő- és egy támadólepattanót gyűjtött be, kétszer tudott labdát szerezni és két faultot harcolt ki. Doktor Péter biztosan nem áll Kocsis Tamás rendelkezésére, mert továbbra is az achilleszével bajlódik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában