Siker

2023.05.22. 10:16

Kamion Eb: kezdésnek két futamgyőzelem Norbitól!

Az elmúlt hétvégén az olaszországi Misanóban elkezdődött a kamionos Európa-bajnokság 2023-as idénye. A Révész Racing szombathelyi pilótája, a négyszeres Eb-győztes, címvédő Kiss Norbert remek teljesítménnyel nyitotta a szezont.

Tóth Gábor

Forrás: VN-archív

Kiss Norbert a szombati időmérőn megszerezte az első rajtkockát, pedig nem voltak könnyűek a körülmények, mivel a korábbi záporok miatt helyenként nedves volt az aszfalt, egyes részeken viszont már felszáradt a pálya. Az első futam rajtja remekül sikerült, a szombathelyi pilóta magabiztosan vezetett. A harmadik körben viszont lelassult Balu - a MAN kamion -, és ki kellett állni elektronikai hiba miatt. A német Stephanie Halmnak is technikai problémája akadt, így füstölő motorral ő is kiállt. A versenyt végül a német Jochen Hahn nyerte a spanyol Antonio Albacete és német André Kursim előtt.

- Az első két kör rendben volt, folyamatosan növeltem az előnyt, de aztán egy elektromos hiba miatt megállt az autó. Próbáltam újraindítani, de nem sikerült – mondta Kiss Norbert.

Sikerült megjavítani a kamiont, így a szombati második versenyen az utolsó előtti helyről startolhatott Norbi. Esett az eső, nedves volt a pálya. Parádésan teljesített a szombathelyi pilóta, mindenkit megelőzött és megnyerte a versenyt! A második a német Sascha Lenz, a harmadik Jochen Hahn lett.

-Köszönöm a Révész Racingnek, a csapatnak, hogy megjavították az autót, mely tökéletesen működött. Örülök a győzelemnek, bár nehezek voltak a körülmények az eső miatt, de jól sikerültek a beállítások. Figyelni kellett a kigyorsításra, kicsit óvatosabban kellett a gázra lépni. Elégedett vagyok – összegzett Kiss Norbert a leintés után.


 

Vasárnap újabb két futamot rendeztek Misanóban. Az időmérőn ismét Kiss Norbert bizonyult a legjobbnak - ezúttal száraz pályán körözhettek a pilóták. A hétvége harmadik versenyén jól rajtolt a szombathelyi pilóta, elsőként fordulhatott el az első kanyarban. Lenz követte a második helyen, míg Hahn volt a harmadik - ők hárman megléptek a többiektől. Végül a futamot magabiztosan, közel 7 másodperces előnnyel nyerte Norbi Sascha Lenz és Jochen Hahn előtt.

-Remek verseny volt, bár a rajt elég szoros volt köztem és Lenz között, aki szintén remekül kapta el a startot. Attól kezdve, hogy az élre álltam, próbáltam fokozatosan növelni az előnyt, ami sikerült. Nagyon boldog vagyok, hogy győztünk – értékelte a futamot Kiss Norbert a leintés után.

A fordított rajtrácsos versenyt a nyolcadik helyről kezdte Norbi. A rajt jól sikerült, a folytatásban is erős tempót diktált, végül egy ötödik hellyel zárta a misanoi hétvégét. A futamot a spanyol Albacete nyerte.

A bajnokság jelenlegi állása szerint Kiss Norbi 36 ponttal a tabella harmadik helyén áll, Jochen Hahn (45) és Antonio Albacete (39) mögött.


 

A szezon június 10-11-én Szlovákiában, a Slovakiaringen folytatódik.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában