Elismerés

2023.05.03. 13:41

MKOSZ: új elnök és új elnökség - Gráczer György és Patonay Imre is elismerésben részesült - fotók

Báder Márton lett a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) új elnöke. Gráczer György Életműdíjban részesült, Patonay Imre Emlékérmet vehetett át a szövetség küldöttgyűlésén.

Tóth Gábor

Forrás: Facebook/Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely

Tisztújító küldöttgyűlést tartottak a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének budaörsi székházában. A küldöttgyűlés nyitányaként kiosztották az MKOSZ Életműdíjakat és az MKOSZ Emlékérem díjakat – amelyeket Szalay Ferenc, az MKOSZ leköszönő elnöke, illetve Bodnár Péter főtitkár adtak át. Életműdíjban részesült többek között a Falco-Vulcano energia KC Szombathely ügyvezető elnöke, Gráczer György, míg Emlékérmet vehetett át a körmendi edzőlegenda, Patonay Imre.

Forrás: Facebook/Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely

Szalay Ferenc 13 év után köszönt le elnöki posztjáról. A helyére egyedül Báder Márton pályázott. A Budapesti Honvéd 42 éves sportigazgatója, a korábbi válogatott, négyszeres magyar bajnok és kupagyőztes center egyhangú szavazással kapott bizalmat – a 143 voksolásra jogosulttól 135 szavazatot kapott. Az új elnökségbe bekerült Dávid Kornél, Mészáros Zalán, Krasovec Péter és Pantl Péter, az eddigi tagok közül Becsky István, Bokor Ákos, Fűzy András, Hajdu Péter, Pukler Gábor és Sántha Gergely újból bizalmat kapott, míg Halm Rolland és Tamás Zoltán nem. Báder főállású elnök lesz, hamarosan távozik a Honvédtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában