Duatlon, triatlon

2023.05.21. 08:00

Remekül szerepeltek a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub sportolói

A Kőszegi Triatlon és Úszó Klub sportolói egy hazai és egy olaszországi triatlon-versenyen is remekül szerepeltek. Utóbbin Hóbor Zalán a magyar csapat tagjaént aranyérmet szerzett.

Pum András

Hóbor Zalán remekelt Caorléban

Forrás: VN/Kőszegi Triatlon Klub

A Kőszegi Triatlon és Úszó Klub versenyzői a napokban két versenyen is részt vettek. Először Zalaegerszegen a Zalazone tesztpályáján rendezték az egerszegi Duatlon Ranglista verseny. A legkisebbek kezdték a versenyzést, köztük az Újonc 2-es korcsoportban Vincze Márton 7., Gurisatti Ádám 8. helyezést ért el. A Gyermek korcsoport futamaival folytatódott a verseny. A lányoknál Hóbor Enikő az 1., Jelencsics Alíz a 16. helyen ért célba, a fiúknál Gurisatti Péter 2. Kovács Levente 8. lett. Ezután a serdülők jöttek, Hóbor Álmos és Kovács Fanni állt rajthoz. Fanni a 11. Álmos a 7. helyen ért célba. Végül a sprint táv (5 km futás, 20 km Kerékpár, 2,5 km futás) futamával folytatódott a verseny. 

Itt Zalán volt a verseny esélyese, aki az első futásnál azt figyelte, hogy a csapatból ki tudja befejezni a többiek előtt az első számot, ez Lehelnek sikerült és Zalánnal együtt a kerékpározás során egyre jobban eltekertek a többiektől. Végül az első és második helyen értek célba, mindketten megnyerve a saját korosztályuk versenyét. A lányoknál Kulcsár Amira lett ifjúsági korcsoportban és egyben az abszolút versenyben is az ezüstérmes, míg Stumpf Anna a junioroknál győzött. 

Ezt követően a kőszegiek közül Hóbor Zalán az olaszországi Caorléba utazott, ahol részt vett a junior Európa Kupa versenyen, amely egyúttal az európai országok részére válogató volt a Világbajnokságra. Az itt elért eredmények alapján osztják ki az indulási helyeket a júliusi hamburgban világbajnokságra. A fiúk előfutamain a több mint 100 versenyzőt négy előfutamba osztották, hét-hét versenyző illetve a rajtuk kívül legjobb két idővel célba érő jutott a másnapi 30-as döntőbe. Zalán a harmadik előfutamban állt rajthoz. A vízből első helyen jött ki, majd harmadmagával kerékpározva az üldöző csapat előtt indult a futásra, végül második helyen jutot tovább. 

Másnap délelőtt Zalán hasonlóan versenyzett az előző naphoz képest. Az úszásnál első helyen jött ki a vízből, kerékpáron 12 fős élboly alakult ki, amely előnyt gyűjtött az üldözőkkel szemben. Zalán elsőként  szállt le a kerékpárról és indult futni. A célba ötödik helyen ért be nagyszerű versenyzés végén. Az utolsó nap a magyar csapat tagjaként két-két fiú és lány váltotta egymást, Hóbor az első váltó tagként állt rajthoz. A mix-váltó tagjai 300 m úszás, 6,4 km kerékpár, 1,5 km futás után váltották egymást. Zalán az első helyen jött ki a vízből, ami után a kerékpározásnál nagyobb boly alakult ki. Ismét első helyen szállt le a kerékpárról, végül a futáson az előző napi győztessel azonos idővel adta át a váltást a következő csapattagnak az első-második helyen. Végül a Hóbor Zalán, Nádas Romina, Kropkó Márton, Szalai Fanni összeállítású magyar csapat megnyerte a versenyt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában