Asztalitenisz

2023.05.03. 14:03

SZAK-éremeső Szarvasról - A vasiak hét éremmel tértek haza az Alföldről

Még sosem szerzett a Szombathelyi AK-Sportiskola annyi érmet utánpótlás magyar bajnokságon, mint az idein.

Pum András

Szarka Gábor (balról) és Gergely Márk

Forrás: VN/SZAK-Sportiskola

Szarvason rendezték az U11-es, U13-as, U15-ös és U17-es lányok és fiúk részére az országos asztalitenisz utánpótlás-bajnokságot. Vármegyénket a Szombathelyi AK-Sportiskola játékosai képviselték. Az első napon az U11-esek és U13-asok léptek asztalhoz. Papírforma-győzelmet aratott a magyar ranglistát torony magasan vezető Gergely Márk. A válogatott játékos játszmát sem veszített korosztályában, az U13-ban. Ebben a számban Torkos Domonkos a nyolcaddöntőig menetelt, míg Vass Borbála U11-ben szerzett bronzérmet. Vass az idősebbek (U13) között a legjobb 16-ig, míg klubtársa, Bécsi Noémi a főtábla első fordulójáig jutott. A második napon a SZAK-Sportiskola U13-as fiú párosa Gergely és Torkos Domonkos a dobogó második fokára állhatott fel három szép győzelmet követően. Vegyespárosban Gergely a pécsi Nagy Rebekával az oldalán a harmadik helyen végzett. A Poór Balázs–Nagy Judit duó váratlan vereséget szenvedett a negyeddöntőben, pedig második kiemeltként vágtak a versenynek. 

A harmadik napon az első helyen kiemelt serdülő páros, Poór Balázs és Gergely fokozatosan lendült játékba, aztán esélyeshez méltóan meg sem álltak a dobogó tetejéig. Nem sok hiányzott a bronzéremhez a Szarka Gábor–Vámosi Benjamin párosnak, de a döntő szettet nem sikerült megnyerniük a négy közé jutásért vívott meccsen. A serdülők között remek játékkal a legjobb 16 közé került két újonc versenyző, Bécsi Noémi és Vass Borbála. Serdülő fiú egyéniben Gergely Márk folytatta jó szereplését és csak az elődöntőben kapott ki, így bronzérmes lett. Poór Balázs viszont már a nyolc közé jutásért vereséget szenvedett. A 16. helyen kiemelt Szarka Gábor viszont eksztázisban asztaliteniszezett és bronzérmet szerzett. A 11 éves Vass főtáblára jutása a serdülők között is komoly eredménynek számít. A Szombathelyi AK-Sportiskola összesen két arany, egy ezüst és négy bronzérmet szerzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában