Finálé

2023.06.11. 19:36

Asztalitenisz Final Four: ezüstérmes a Celldömölk I.

A több sebből vérző vasiak a fináléban 7:2-re kikaptak a Pécstől, így ezüstérmesek lettek a férfi asztalitenisz Extraligában.

Pum András

Jakab János (balról) és Fazekas Péter remekül harcolt a fináléban is.

Fotó: VN/Giczi Sándor

Celldömölki VSE-Swietelsky Vulkán Fürdő I.-PTE-PEAC Kaló Méh I. 2:7. Budapest, Ormai László Sportcsarnok, férfi asztalitenisz Extraliga-mérkőzés, Final Four, döntő.

Párosok: -Gerold, Szántosi 0:3 (játék nélkül), Jakab, Fazekas-Demeter, Pető 2:3 (0-2). Egyéni, 1. forduló: Jakab-Molnár 3:1, Fazekas-Szántosi 0:3, -Demeter 0:3 (játék nélkül), Baranyai-Gerold 0:3 (1-5). 2. forduló: Jakab-Szántosi 2:3, Fazekas-Demeter 3:2, -Gerold (játék nélkül) 0:3 (2-7). 

A celldömölkiek gyakorlatilag az esélytelen nyugalmával várhatták a vasárnapi döntőt, nem elég, hogy három emberrel állhattak asztalhoz, az előző nap megsérült Huzsvár Erik is kiesett. Így végül az NB I.-es csapatból az a fiatal Baranyai Domonkos utazott a fővárosba, aki csak néhány mérkőzésen, feljátszóként szerepelt a Celldömölk I.-ben. 

A párosoknál a Jakab-Fazekas kettős szoros meccsen, nagy csatában maradt alul, a másik meccset játék nélkül kapták a pécsiek. Az első egyéni körben Jakab ugyan szép győzelmet aratott, de a másik három mérkőzést - egyet játék nélkül - a pécsiek nyerték. Ekkor tehát 5-1-re vezettek a mecsekaljaiak. Az utolsó körben Fazekas legyőzte Demetert, de Jakab nagy küzdelemben kikapott Szántositól, a másik meccset pedig ismét játék nélkül kapták meg a pécsiek. Így a Pécs végül 7:2-re győzött.

 A Celldömölk amit tudott, megtett, de az ötből három emberét - Kristont, Shettyt, Huzsvárt - nélkülözve nem volt esélye. Klampár Tibor csapata tehát ezüstérmet szerzett a Final Fourban.

Győzött: Fazekas 1, Jakab 1, illetve Szántosi 2, Gerold 2, Demeter 1, Gerold-Szántosi, Demeter-Pető.

A bronzérmérkőzésen: Soltvadkert-Hügiéne BT. 2:7.

A Final Four végeredménye: 1. PTE-PEAC Kaló Méh I., 2. Celldömölki VSE-Swietelsky Vulkán Fürdő I., 3. Hügiéne BT. Komló, 4. Soltvadkerti TE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában