Labdarúgás

2023.06.09. 12:41

Hetedik a Zrínyi focicsapata

Húsz csapattal négyszáz diák focizott a somogyi vármegyeszékhelyen a III. korcsoportos labdarúgó diákolimpia országos döntőben, ahol a vasi színeket képviselő Zrínyi Ilona Általános Iskola csapata hetedik helyen zárt.

Sütő Dániel

Forrás: MDSZ

Országszerte összesen több mint 700 csapat közel 8500 játékossal nevezett be a körzeti versenyekre, akik közül a megyék legjobbjai vehettek részt a kaposvári országos döntőn, összesen húsz csapat. Az elmúlt év győztese és 2. helyezettje, a budapesti Gloriett Sportiskolai Általános Iskola és a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda csapata idén is bejutott a legjobbak közé. Az eseményt a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Somogy Megyei Diáksport Szövetség rendezte, a mérkőzések a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémián zajlottak két napon át. A megnyitón részt vett Dér Tamás, Kaposvár Megyei Jogú Város Alpolgármestere, és dr. Füzi Ákos, Magyar Diáksport Szövetség Jogi, Adminisztrációs és HR Osztály vezetője.

Vas vármegyét csak a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola képviselte, amely a pécsi Gyakorló-, a szegedi Dózsa-, a nyíregyházi Móricz-, valamint a székesfehérvári Kossuth-iskolával kerültek egy csoportba. Vadász Gábor testnevelő fiai hiba nélkül vették a csoportküzdelmeket, amelyeket 20-1-es gólaránnyal abszolváltak. A keresztjátékban megakadt a szombathelyiek gépezete, előbb az A csoport másodikjától, a debreceni Gyakorló-iskolától, majd a veszprémi Báthorytól is 2-1-re kaptak ki. A két vereség következtében csak a hetedik helyért harcolhattak tovább a vasiak, akik utolsó összecsapásukat megnyerték 2-1-re a pécsi Gyakorló-iskola ellen.  

Annak ellenére, hogy csak hetedik lett a Zrínyi, a legjobbak közé így is beválasztották egyik labdarúgóját. Ugyanis a legtechnikásabb mezőnyjátékosnak a szombathelyi Szabó Botondot választották meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában