Kamion

2023.06.11. 21:07

Kiss Norbert: négyből négy!

Szlovákiában, a szezon második versenyhétvégéjével folytatódott a 2023-as FIA kamionos Európa-bajnokság - ahol remekelt a Révész Racing szombathelyi pilótája, Kiss Norbert, ugyanis mind a négy futamot megnyerte!

Tóth Gábor

Sok magyar szurkoló elkísérte a Slovakia Ringre a Révész Racing négyszeres Európa-bajnokát - Kiss Norbert pedig kiszolgálta a drukkereket. A szombati időmérőn óriási csata zajlott az első rajtkockáért, négyen is fél másodpercen belül voltak, de végül a magyar pilóta szerezte meg a pole-t. A start előtt azonban leszakadt az ég, így több mint negyven perc csúszással rajtolt a mezőny - vizes pályán, sárga zászló mellett. A második körben aztán megérkezett a zöld jelzés, és Norbi azonnal meglépett riválisaitól. Mögötte többen is hibáztak. Végül nagy különbséggel nyert a spanyol Albacete és a német Lenz előtt.

-Elég jó futamunk volt, minden remekül működött. Láttam az első körben, hogy Jochen Hahn nem tudja tartani velem a lépést, így sikerült előnyt szereznem. Köszönet a csapatnak, mert nagyon jól működtek a beállítások. Óvatosan kellett vezetni a vízátfolyások miatt, egyszer picit el is fékeztem magam – értékelt a győztes.

A nap második versenyén, a fordított rajtrácsos futamon a 8. helyről indulhatott a címvédő.  Bár a pálya felszáradt, hatalmas felhők közeledtek. A rajt után az élen nagy csata volt, Kiss Norbert pedig remekül rajtolt, és a folytatásban is jól versenyzett, fokozatosan lépkedett előre, már esőben vett át a vezetést - éppen jókor gyűrte le Hahnt, mert az utolsó körre az eső miatt már végig sárga zászló volt érvényben, és le kellett lassítani. Kiss Norbert remek versenyzéssel a 8. helyről indulva megnyerte a második futamot is!

Vasárnap száraz időben kezdhettek a versenyzők, ismét a szombathelyi pilóta volt a leggyorsabb az időmérő edzésen, így az első futamon az élről indulhatott - a 2:42:124-es idejével egyébként új pályarekordot állított fel.  Remekül rajtolt, azonnal az élre állt. Azonban a portugál Rodrigues kamionja nagyon rossz helyen csúszott ki, így piros zászlóval megállították a versenyt. Norbi a megismételt rajt után is elsőként fordult el az első kanyarban - és fokoztosan növelte az előnyét. Végül biztosan nyert Lenz és Albacete előtt

-Jól sikerült a második rajt is, és rögtön az élre állhattam. Ettől kezdve igyekeztem egy meggyőző előnyt kiautózni, majd óvni a gumikat a nap másik versenyére. Köszönöm a csapatnak, a Révész Racingnek a munkát, remekül sikerült ma is az autó beállítása. Nagyon jó érzés volt a magyar zászlókat látni a lelátókon, köszönöm a szurkolóknak a buzdítást – mondta a leintés után Kiss Norbert.

A fordított rajtrácsos versenyen a 8. helyről indulhatott, és már a negyedik körben az élen állt! Ettől kezdve növelte is a távolságot, és magabiztosan nyert. A második Hahn, a harmadik a német Kursim lett.

 

Összegezve: Kiss Norbert a szlovákiai hétvége során pályarekordot döntött, kétszer szerezte meg az első rajtkockát, és négy futamból négyet nyert meg! És két versenyhétvége után 15 pont előnnyel vezet az összetettben a nagy rivális Jochen Hahn előtt.

Az Európa-bajnokság állása: 1. Kiss Norbert (magyar) 96 pont, 2. Jochen Hahn (német) 81, 3. Antonio Albacete (spanyol) 79.

Az Eb június 24-25-én Lengyelországban (Poznan) folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában