Sport

2023.06.25. 19:53

Kiss Norbert parádézott Lengyelországban (is)!

Parádésan teljesített a kamionos Európa-bajnokság lengyelországi versenyhétvégéjén a Révész Racing szombathelyi pilótája, Kiss Norbert - többek között két futamot is megnyert.

TG

Fotó: Révész Racing

Az olaszországi és a szlovákiai versenyhétvége után szombaton és vasárnap új helyszínen, új pályán, Lengyelországban  folytatódott a FIA kamionos Európa-bajnokság - a Révész Racing szombathelyi pilótája, a négyszeres Európa-bajnok, címvédő Kiss Norbert összetett ponttáblázat élén állva érkezett meg Poznanba.

Igazolta is jó formáját, a szombati időmérő edzésen, és 1:56:639-es idővel megszerezte az első rajtkockát.

-Büszke vagyok, hogy én lehetek az első Poznanban, aki az élről indulhat kamionversenyen, egyelőre minden rendben van az autóval. A csapat remekül felkészítette, remélem a verseny is jól sikerül majd. Kell egy jó rajt, de a pálya elég gumigyilkosnak tűnik, úgyhogy figyelni kell majd az épségükre. A tempónk megvan, így elégedett vagyok – mondta az időmérő után Kiss Norbert.

A versenyen aztán minden úgy alakult, ahogyan azt a Révész Racing csapata eltervezte. A rajtot remekül kapta el Norbi, majd folyamatosan növelte az előnyét az élen. Csaták csak a szombathelyi pilóta mögött zajlottak, két német versenyző, Jochen Hahn és Sascha Lenz nagyot küzdött a második helyért, és végül Hahnt intette le másodikként a kockás zászló.

-Jól sikerült a rajt, már az első kanyarban kicsit megléptem, és mivel mögöttem a többiek csatáztak, így lemaradtak. Fontos győzelmet arattunk, az első siker a mieink itt Lengyelországban. A beállítás és én sem voltam még százszázalékos, de jól működött az autó, és magabiztosan nyertünk, begyűjtve ezzel újabb 20 pontot – összegzett a leintés után Kiss Norbert.

A nap második versenyén a fordított rajtrács miatt a nyolcadik helyről startolhatott Norbi, végül az ötödik helyen fejezte be a futamot - újabb értékes pontokat szerezve.

 

És Kiss Norbert vasárnap sem vett vissza a tempóból. Az időmérőn ezúttal sem tudták megszorongatni - az idényben eddig mindig a megszerezte meg az első rajtkockát. És ez a sorozat Poznanban sem szakadt meg, 1:56.606-os idővel biztosította be magának a pole pozíciót

-Már a bemelegítés során a leggyorsabbak voltunk, majd az időmérőn is. Lehet, hogy még gyorsulhattam volna kicsit, de inkább kíméltük a gumikat a versenyekre. Eddig minden rendben van – mondta Kiss Norbert az időmérő után.

Majd folytatva a remek szériát a start után rögtön az élre állt, de mögötte karambol történt, piros zászlóval megállították a futamot - a spanyol Antonio Albecete járt a legrosszabbul, később a boxutcából rajtolhatott. A megismételt rajtnál is Norbi jött el a legjobban. Meglépett, és végül több mint hét másodperces előnnyel nyert Hahn és Lenz előtt. Ezzel nyolcadik győzelmét aratta a szezonban, és tovább növelte előnyét összetettben.

-Sajnálom egy kicsit Antonio Albacetét, az első rajtnál mögöttem hárman mentek egymás mellett, és a balesete miatt piros zászlóval megállították a futamot. A második startnál egyedül voltam az első sorban, és sikerült jól eljönnöm, majd a jó tempónak köszönhetően kicsit meglépnem. Nem voltak veszélyesek ránk a többiek, örülök, hogy újabb versenyt tudtunk nyerni – értékelt Kiss Norbert.

A fordított rajtrácsos versenyen a nyolcadik helyről indulhatott Kiss Norbert, és egészen a harmadik pozícióba küzdötte fel magát. Lenz lett a második, a futamot Albacete nyerte.


 

A Révész Racing pilótája szombaton begyűjtött egy első, és egy értékes ötödik helyet, vasárnap pedig kétszer is dobogóra állhatott, egyszer első, egyszer harmadik lett - parádés versenyt futott Kiss Norbert!


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában