Labdarúgás

2023.06.25. 10:00

„Nem fogok kockáztatni” - Az elmúlt évben háromszor sérült meg Schäfer András

Az elmúlt évben háromszor sérült meg a magyar válogatott középpályása, Schäfer András, ráadásul mindig a sajkacsontja. Hiába az őszi Bajnokok Ligája és a nemzeti csapat, a 24 éves futballista ezúttal nem fog kapkodni.

vaol.hu

Forrás: MW/archív

Fotó: Szabó Miklós

Igazi hullámvasút volt Schäfer András számára a nemrég befejeződött idény. Klubcsapata, az Union Berlinben szintet lépett, Urs Fisher vezetőedző zömében már a kezdőcsapatban számolt a magyar középpályással. Tavaly novemberben azonban műteni kellett a lábát. Februárban és májusban szintén megsérült, mindegyik alkalommal a sajkacsontjában alakult ki fáradásos törés. Schäfer most elmondta, nem fogja siettetni a mihamarabbi visszatérést - írja a Ripost.

 - Nem az lesz a cél, hogy bizonyos mérkőzésekre összefoltozzanak valahogy, hanem hogy a következő tíz-tizenöt évben tudjak normálisan futballozni - nyilatkozta az M1 aktuális műsorában Schäfer András, aki jelenleg Magyarországon lábadozik. - Megkaptam az engedményt, hogy itthon csinálhatom a rehabot. Úgy gondolják, e tekintetben is jót tehet a változás, a hazai környezet, amíg nem tudok külön edzővel labdás munkát végezni.

Az Union Berlin jövő ősszel története során először a Bajnokok Ligájában szerepelhet, a magyar válogatott pedig szeptemberben Szerbia ellen játszik létfontosságú Európa-bajnoki selejtezőt. Schäfer azonban mindenképpen a gyógyulására fekteti a hangsúlyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában