Ütős labdasport

2023.06.29. 12:36

Új sportág indult hódító útjára: az ELTE SEK egyetemi sportcsarnokában népszerűsítették a pickleballt

Az új ütős labdasport népszerűsítésében és oktatásában fontos szerepet vállal az ELTE Savaria Egyetemi Központ.

Sütő Dániel

Forrás: ELTE

Egy kicsit tenisz, egy kicsit tollaslabda, egy kicsit asztalitenisz – ez a pickleball, amelyet minden korosztály játszhat az erre alkalmas könnyen felállítható pályán, csupán egy lyukacsos labdára, egy ütőre van hozzá szükség. 1965-ben az USA-ban találták ki, hazánkban 2019-ben jelent meg, azóta már országos bajnokságokat is rendeznek belőle azoknak, akik amellett, hogy rekreációs céllal űzik, versenyezni is szeretnének. 

A pickleball hazai bázisainak száma egyre gyarapszik, – Budapest, Mohács, Sopron, Andocs, Bóly után – az új sportág Győrben és Szombathelyen is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert – olvasható az egyetem hivatalos közösségi oldalán. A Vas vármegyei székhelyen az ELTE helyi Sporttudományi Intézete oktatóinak közreműködésével már tavaly ősszel lezajlott egy népszerűsítő rendezvény az Agora – Művelődési és Sportházban. A napokban az intézmény és a Vasball Sportegyesület szervezésében az egyetemi sportcsarnokban megrendezett nyílt napon ismerkedhetettek meg a sportággal mintegy 50-en, akik közül 20-an most vettek kezükbe először pickleball ütőt. A párosok versenyén a legjobbak érmet kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában