Eredmények

2023.07.06. 12:50

Érmekben gazdag volt a pápai túra a vasi atléták számára

A Szombathelyi Sportiskola U12-es, U14-es és U16-os atlétái összesen 11 medállal tértek haza az Egyéni Csúcsok Versenyéről.

Sütő Dániel

A SZoSI atlétika szakosztályának pápai különítménye

Forrás: SZoSI

Pápán rendezték a veszprémi SVSE hagyományos nyári megmérettetését, az Egyéni Csúcsok Versenyét. A remekül szervezett, nagyon jó hangulatú megmérettetésen az egyéni csúcsokat az időjárás nem támogatta, hiszen a célegyenesben tapasztalható erős szembeszél nem volt kedvező a sprintszámoknak. A Szombathelyi Sportiskola atlétái így is remekül helytálltak, közel egy tucat éremmel térhettek haza. 

Az U12-es korosztályúak között Takács Luca 60 méteren aranyat, 300 méteren pedig ezüstöt szerzett. Tóth Barnabás ugyanezeken a távokon kétszer állhatott fel a dobogó második fokára. Az U14-eseknél négy aranyérem született. Pilling Alexandra a lányok, Nagy Gergő pedig a fiúk között diadalmaskodott 80 és 300 méteren. Ugyanebben a korcsoportban Pilling Levente 80 méteren ötödik, 300-on pedig második helyen ért célba. Az U16-os lányok között 100 és 300 méteren is 16. pozícióban zárt Megyes Dorina, míg 1000 méteren Pápai Nerina ezüstérmet, Horváth Anna pedig bronzot szerzett. A fiúk 100 méteres távján Standi Bence negyedik, míg Petneházi Krisztián nyolcadik lett. 300 méteren Standi harmadikként ért célba, Petneházi pedig tizenharmadikként. A fiatalokat Horváth Loretta, Barcza Bence, Kamarás Ákos és Lengyák György készítette fel.

 Elégedettek lehetünk az eredményeket tekintve – értékelt Kamarás Ákos, a Szombathelyi Sportiskola atlétika szakosztályának vezetője. – Nem szokásom külön kiemelni senkit, de az U12-eseknél Takács Luca teljesítménye mindenképpen megsüvegelendő. 300 méteren második lett ugyan, de remek egyéni csúcsot ért el 48.56-as idővel. Azt gondolom, jó úton járunk fiatal tehetségünkkel. Tóth Barnabás második helyét szintén egyéni csúccsal, 48.41-gyel szerezte 300 méteren. A nagyobbaknál Pápai Nerina (3:04.98) és Horváth Anna (3:11.43) is új egyéni rekorddal állhatott fel a dobogóra 1000 méteren. Előzetesen több egyéni csúcsra számítottunk, de az időjárás ezt megakadályozta. Ettől függetlenül büszkék vagyunk dobogós helyezettjeinkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában