Siker

2023.07.07. 19:57

Ezüstérmet nyert a körmendi kenunégyes az Eszkimó-Indián Játékokon

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az Eszkimó-Indián Játékokat hat hazai helyszínen: Hajdúnánáson, Csongrádon, Áporkán, Orfűn, Csepelen és Zalaegerszegen. Utóbbin vettek részt a körmendi Bereki Bárkás Egylet Egyesület kis kenusai is, akik TC4-es egységükkel második helyen zárták a versenyt.

Tóth Judit

Az Eszkimó-Indián Játékok fő célja egy élményekben gazdag hétvége megteremtése, ahol a legfiatalabb, U8-U12 korosztályok a kajak-kenu sporthoz kötődő képességfejlesztő, ügyességi játékokban versenghetnek egymással. Az országban hat helyszínen jöttek össze a kajak-kenu utánpótlás versenyzők az elmúlt hétvégén. A körmendi Bereki Bárkás Egylet Egyesület tagjai Zalaegerszegen versenyeztek, a Csay Renáta Regionális Akadémia és a Kammerer Zoltán Regionális Akadémia közös megmérettetésén, amit a Zalaegerszegi Kajak-Kenu Sárkányhajó Egyesület szervezett a Gébárti-tónál. 

A két nap alatt összesen kétszázhatan álltak rajthoz az előkészítő és a gyermek korosztályból. Az első napon szárazföldi feladatok voltak, az előkészítősöknek akadálypályát állítottak fel, a gyermek korosztályba tartozóknak pedig kislabdahajítás és húzódzkodás szerepelt a programban. Másnap következtek a vízi feladatok, a fiatalabbak egy vízi ügyességi pálya teljesítése után négy kilométert eveztek. A gyermekeknél számított a szombati teljesítmény, az ott kialakult sorrend alapján egy 1500 méteres futásra indították őket, amelynek végén vízre szállás és két kilométer evezés következett. 

 

A körmendi kenus csapatból nyolcan utaztak a versenyhelyszínre. A TC 4-es egység teljesítménye önmagáért beszél, a Bugár Zsófia, Molnár Csenge Anna, Varga Róza Anna és Radnai Zalán alkotta egység a szárazföldi versenyszámok után még csak negyedik helyen állt, de vízen javított és parádés versenyzéssel a második helyen ért célba. Varga Róza Anna húzódzkodásban összesítésben negyedik helyen zárt ebben a kategóriában, csupán három fiú előzte meg, így a lányok közül a legjobban teljesítette ezt a versenyszámot. A csapatot Varga Gábor István készítette fel a versenyre. 

A következő megmérettetés Szegeden, a híres Maty-éri versenypályán lesz, ahol július utolsó hétvégéjén a Gyermek, Kölyök Magyar Bajnokságot és Kolonics György emlékversenyt rendezik meg, augusztus elején pedig a Serdülő, Ifjúsági, U23-as Magyar Bajnokságra kerül sor. A körmendi kenusok mindkét hétvégén ott lesznek Szegeden. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában