Helyi sport

2023.07.30. 20:02

F1: Kettős Red Bull-diadal a Belga Nagydíjon

Max Verstappen győzött Sergio Pérezt és Charles Leclerct megelőzve a Formula–1-es Belga Nagydíjon.

Sütő Dániel

A Belga Nagydíj pénteki időmérőjén Max Verstappen bizonyult a leggyorsabbnak, de váltócseréje és az ezzel együttjáró öthelyes rajtbüntetése miatt Charles Leclerc várhatta pole pozícióból a piros lámpák kialvását. A harmadik Sergio Pérez lett, majd Lewis Hamilton és Carlos Sainz Jr. tette teljessé az első ötös sorát. A szombati sprintfutamon Verstappen aratott győzelmet, mögötte Oscar Piastri és Pierre Gasly szelte át a célvonalat. Vasárnap a pénteki időmérő végső sorrendjében álltak fel a rajtrácsra a pilóták. A startot követően Pérez átvéve a vezetést maga mögé utasította Leclerc-t. Verstappen sem fecsérelte idejét, hamar kikerülte Piastrit és Sainzot, majd a 3. körben már Hamiltont támadta a harmadik pozícióért. A hétvégén remekül versenyző újonc Piastrinak pedig fel kellett adnia a csatát, mivel autója összekoccant Sainzéval a rajt után és megsérült.

 A 9. körben már a két Red Bull állt az élen. A kerékcseréket követően Verstappen hamar megérkezett csapattársára, majd egy sima előzést követően átvette a vezetést. A 25. körben Sainz is feladta a futamot. Kerékcseréje után Russell sokat veszített, de szépen visszaküzdötte magát a 6. helyre. Verstappen nyert Pérez és Leclerc előtt. A Formula–1-es naptárban négyhetes nyári szünet jön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában