Fogathajtás

2023.07.27. 14:12

Fogatok csatája Gencsen

Vasárnap 11 órára várnak minden érdeklődőt a hagyományos, immár XVII. Búcsúi Fogathajtó Versenyre az esemény szervezői. A belépés díjtalan.

Sütő Dániel

Forrás: VN-archív/UT

Ha Jakab nap, akkor búcsú, és ha már búcsú, akkor Búcsúi Fogathajtó Verseny Gencsapátiban. Idén is sok vendéget várnak a C-kategóriás, pontszerző kettes fogathajtó viadalra, amely hosszú évek óta tömegeket vonz a településre. Jó idő esetén valószínűleg idén sem lesz ez másképp.

A fogatok csatája vasárnap 11 órakor veszi kezdetét Gencsapáti iparterületén, ahol akadályhajtás első fordulóját tekintheti meg a nagyérdemű. 13 óra 30 perckor indul az akadályhajtás második fordulója egyszeri összevetéssel. 15.40-től láthatja a közönség a vadászhajtást, majd késő délután, 17.30-kor összegzik az eredményeket, és díjazzák a legjobbakat. A két szám összetett győztese egy vándorserleget nyer el. Aki három egymást követő alkalommal megnyeri az összetett versenyt, az a vándorserleg örökös tulajdonosa lesz.

A verseny része a hagyományos búcsúi forgatag. A szervezők ezúttal sem feledkeztek meg a kisebb korosztályról. A kettes fogathajtó verseny kísérő rendezvényeként ingyenes búcsúi programokon vehetnek részt a gyermekek, a családoknak népi játszóházat alakítanak ki, de lesz lehetőség pónilovaglásra, illetve egy nagy légvár is várja a kicsiket. A XVII. Jakab Búcsúi Fogathajtó Verseny fővédnöke Majthényi László, Vas Vármegye Közgyűlésének elnöke.

Az érintett területet a következőképpen lehet megközelíteni: Gencsapáti Ipar út – utolsó csarnoknál jobbra, a 87-es útról érkezőknek első lehetőség balra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában