Labdarúgás

2023.07.26. 14:50

Négy magyar csapat a Konferencia-ligában

Csütörtökön négy magyar csapat is pályára lép a harmadik számú európai labdarúgó kupasorozatban, a Konferencia-ligában.

Pum András

A volt vasi, a Kecskeméten jűtszó Kiss Bence (jobbról a második) az EKL-ra készül

Forrás: NS/Földi Imre

A Ferencváros a kínos Bajnokok Ligája-selejtezős búcsút és az edzőváltást követően csütörtökön 19 órakor (Tv: M4 Sport) az ír Shamrock Rovers ellen javíthat a Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában. Az orosz tréner, Sztanyiszlav Csercseszov menesztése után Máté Csabára hárul a feladat, hogy felrázza a csapatot. A Shamrock Rovers ismerős a Ferencváros számára, a két csapat tavaly az Európa-liga csoportköréért csapott össze egymással. Akkor az FTC már az első, hazai találkozón eldöntötte a párharcot a négygólos diadalával, így idegenben belefért az 1-0-s vereség is. Noha a Shamrock Rovers azóta szerepelt a Konferencia-liga csoportkörében – nyeretlenül két döntetlennel búcsúzott –, illetve sorozatban harmadik, összességében pedig a huszadik ír bajnoki címét is megszerezte, nem lett erősebb együttes, legalábbis erre utal, hogy az előselejtezőből érkezett izlandi Breidablik kettős győzelemmel búcsúztatta a BL-selejtező első fordulójában.

A Kecskeméti TE története során másodszor szerepelhet az európai kupaporondon, amikor csütörtökön 19 órakor (Tv: Duna World) megkezdi a Riga FC elleni párharcot. A háromszoros bajnok és egyszeres kupagyőztes Riga FC a lett bajnokság ezüstérmeseként kvalifikálta magát a Kl-selejtezőbe.

A Debreceni VSC közel tíz év után tér vissza a nemzetközi kupaporondra, csütörtökön 17 órakor (Tv: M4 Sport) az örmény Alaskert otthonában lép pályára. Az Alaskert negyedik helyen zárta az örmény élvonal legutóbbi idényét, egy évvel ezelőtt pedig a Kl-selejtező első körében máltai ellenféllel szemben búcsúzott.

– Nehéz mérkőzésre számítok, mert az Alaskert az első körben 180 percen keresztül dominált montenegrói ellenfelével szemben, és idegenben 6-1-re tudott győzni. Jó és gyors támadójátékuk van, négy ember magasan fent játszik, megvan a megfelelő minősége a csatároknak, akik az egy az egy elleni párharcokban nagyon jók – elemezte a riválist a DVSC trénere, Srdjan Blagojevics.

Döntetlen körüli eredményben bízik Boér Gábor, a Magyar Kupa-címvédő ZTE edzője, akinek csapata csütörtökön 20 órakor (Tv: Duna World) a horvát NK Osijek otthonában lép pályára. Az eszéki csapat harmadik lett a horvát élvonalban, 2017 óta folyamatosan kuparésztvevő.

– Minimalizálnunk kell a hibáink számát, rendkívül erős csapat az Eszék. A legjobb játékunkra van szükségünk, hogy eredményesek legyünk. Döntetlen körüli eredménnyel abszolút elégedettek lennénk  – nyilatkozta Boér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában