Kosárlabda

2023.07.24. 14:42

Paksra igazolt a Falco fiatalja

Egy évig kölcsönben Pakson szerepel a Falco-Vulcano KC Szombathely kosárlabdázója, Sövegjártó Ábel.

Pum András

Forrás: VN/archív

Fotó: Unger Tamás

A 21 éves, 201 centiméter magas, 92 kg súlyú, saját nevelésű Sövegjártó Ábel az elmúlt két szezonban – az Achilles sérülése után – folyamatosan fejlődött, és élni tudott az egyre több játéklehetőséggel. A mögöttünk hagyott szezonban összesen 40 meccsen lépett pályára és átlagban 6 perc játékidő alatt 1,1 pontot, 0,8 lepattanót szerzett, és 0,2 gólpasszt osztott ki. Legjobb meccsét a ZTE elleni elődöntő második összecsapásán játszotta. 18 percet töltött a parketten, és ez idő alatt 6 pontot és 2 lepattanót szerzett és 8-as teljesítmény indexszel zárta a találkozót. Sövegjártó a 2022/23-as bajnokság végén két évre szóló szerződést írt alá a Falcóval, az első évet viszont kölcsönben, Pakson tölti.

– Nagyon örülök, hogy csatlakozhatok a klubhoz, izgatottan várom a szezon kezdetét és azt, hogy megkezdjük a közös munkát - mondta a paksiak honlapjának a 3-as és 4-es poszton bevethető Sövegjártó. - Biztos vagyok benne, hogy jól érzem magam, bízom benne, hogy sikeres szezon elé néz a csapat és én minél többet tudok majd segíteni a célok elérésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában