Szezon

2023.07.02. 14:17

Strandsport: egyéni teqball a Tófürdőn

Az egyéni teqballtornával folytatódott a 15. nyári strandsportszezon a Tófürdőn – a fiataloknál Szaiff Krisztián, a profik mezőnyében Kovács Ádám lett a városi bajnok.

Tóth Gábor

Forrás: Szabadidősport Szombathely

Harmadik állomásához érkezett a Sport és Ifjúsági Iroda, valamint a Szabadidősport Szombathely által szervezett nyári strandsportszezon: csúszdaverseny és a vízi játékok után a Tófürdő ezúttal az egyéni városi teqballbajnokságnak adott otthont a HB Inter Trans Kupáért.

Első alkalommal az utánpótlás korúaknak is szerveztek versenyt – népszerűsítve a folyamatosan fejlődő sportágat. Négy fiatal mérte össze a tudását. Eredmények: 1. Szaiff Krisztián, 2. Krancz Bálint, 3. Gáspár Bence.

A profik versenyén az előző négy bajnok közül három – Kovács Jenő, Dezamits Dominik és Sántha Szilárd – ott volt a mezőnyben, illetve Boyér Sándor Zalaegerszeg bajnoka és az utánpótlás-válogatott Kovács Ádám is asztalhoz álltak. A bajnoki döntőbe hatan mérettették meg magukat körmérkőzés formájában. A dobogós helyekért végig kiélezett csatákban dőlt el a végső helyezések sorsa. Fantasztikus trükkök, látványos megoldások, hosszú labdamenetek, remek adogatások jellemezték a játékot. Jól mutatja a magas színvonalat, hogy gyakran csattant fel a taps egyes különleges technikai megoldásnál. Varga Jenő versenyigazgató meg is jegyezte, hogy minden idők talán legszínvonalasabb játékát nyújtották a profi résztvevők.

Eredmények: 1. Kovács Ádám (minden mérkőzését megnyerte!) 10 pont, 2. Sántha Szilárd 8, 3. Dezamits Dominik 6.

Nincs megállás, folytatódik a 15. nyári strandsportszezon, szombaton 10 órakor a páros városi teqballbajnokságnak (HB Inter Trans Kupa) ad otthont a Tófürdő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában