Fogathajtás

2023.07.19. 15:46

Vágtázó fogatok versengtek - A gencsi Geröly Tibor harmadik lett a kétfordulós akadályhajtásban - fotók

Nagy csatát láthatott a publikum akadály- és vadászhajtásban is a Bolfán Csaba és Molnár János Fogathajtó Emlékversenyen, amelyre több hazai vármegyéből, sőt, még Szlovákiából is érkeztek résztvevők.

Sütő Dániel

ifj. Szájer József fogata 13. helyen zárta a kétfordulós akadályhajtást

Fotó: Cseh Gábor

Az idén 25 éves Lukácsházi Sportegyesület lovas szakosztálya rendezte meg a Bolfán Csaba és Molnár János Fogathajtó Emlékversenyt, amelyen a kettesfogat kétfordulós akadályhajtásban számos vasi résztvevő mellett Zala, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Fejér vármegye is képviseltette magát. A hazai szereplők mellett határon túli, szlovák versenyzők is tiszteletüket tették a viadalon. A kettesfogat kétfordulós akadályhajtást egyszeri összevetéssel a zalalövői Szalár Róbert nyerte hibátlan versenyzéssel, azaz nulla hibaponttal. 

Mögötte a mezőszilasi id. Semjén Attila lett a második, a dobogó harmadik fokára pedig a Főnix LE gencsapáti kiválósága, Geröly Tibor állhatott fel, aki Semjénhez hasonlóan 3 hibapontot szedett össze, de jobb idejével a Mezőszilasi LSE hajtója végzett előbbre. A házigazda lukácsháziak közül Bíró Attila végzett a legelőkelőbb, negyedik helyen, Komálovics Ottó pedig hatodikként zárta a viadalt. A Savaria LSE színeiben versenyző Novák Szabolcs 9 hibaponttal hetedik lett, míg a Katafai Lovas SE fiatal hajtója, ifj. Szájer József a 13. pozícióban végzett. A vasi vonalat erősítve Gruber Anna (Csillagösvény) és Fejes Gábor (Olaszfai LE) is szépen helytállt. A vasiak közül Komálovics Ottó teljesítette legjobban a kettesfogat vadászhajtást – ötödik lett a lukácsházi versenyző. Az egyfordulós kettesfogat akadályhajtásban a szintén lukácsházi Faragó Gyula hibapont nélkül győzött, megelőzve klubtársát, Molnár Istvánt, a harmadik a szelestei Varga Márk lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában