Labdarúgás

2023.07.21. 21:21

Villámlás miatt félbeszakadt, majd folytatódott a Haladás meccse - fotók

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a jobbára fiatalokkal kiálló Szombathelyi Haladás 4-2-re kikapott a VLS Veszprémtől.

Pum András

Szombathelyi Haladás-VLS Veszprém 2-4 (1-2). Szombathely, Illés Akadémia, 100 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Mursits (Pálfi) - Kovács D. I. (Stefanich), Frák, Bolla, Kovács D. II. (Tarján) - Jancsó, Zvekanov (Horváth A.) - Simut (Bonchis), Tóth M., Doktorics - Katona. Edző: Aleksandar Jovic.

A vasiak vezetőedzője az NB III. Nyugati-csoportjának bajnoka, a Veszprém ellen főként a fiataloknak és a sérülésből - Vanja Zvekanov, Doktorics Áron - visszatérőeknek szavazott bizalmat. A zöld-fehérek két Kovács Dominik is próbajátékon szerepel, a jobb oldali védő Újpestről, a bal oldali a Vasastól érkezett. Érdekesség, hogy előbbi a korábbi újpesti támadó, későbbi székesfehérvári sportigazgató, Kovács Zoltán fia - aki egyébként a helyszínen nézte végig fia játékát. Jól kezdett a Haladás, a 6. percben egy kapu előtti kavarodás végén Bolla sarokkal továbbított Katona elé, a csatár négy méterről a kapuba helyezett. Az időközben eleredő eső alaposan megnehezítette a játékosok dolgát, sőt, az esőt hamarosan dörgésekkel és villámlásokkal tarkított felhőszakadás váltotta fel.
 

 

 A sokadik villámlás után a 18. percben a játékvezető félbeszakította a mérkőzést és az öltözőbe küldte a csapatokat. Tíz perc várakozás után aztán folytatódhatott a mérkőzés - ekkor már csak szórványosan dörgött, viszont továbbra is esett az eső. A vasiak futballoztak veszélyesebbe, a jobb szélen Simut, a másikon Doktorics került gyakran a védők mögé. Gólt mégis a vendégek szereztek, Somogyi 15 méterről kilőtte a bal sarkot (1-1). A 41. percben Kószás jobbról hulló falevélként érkező labdáját Mursits csak saját kapujába tudta segíteni (1-2). Szünet után az 53. percben Bartusz lövését még bravúrral védte Pálfi, a kipattanót Tömösvári közelről a hálóba helyezte (1-3). Öt perc múlva a volt Haladás-játékos, Bartusz tizenegyesből a bal sarokba lőtt - Pálfi érezte az irányt. (1-4). A folytatásban előbb Jancsó lövését védte bravúrral a veszprémi kapus, majd a 74. percben Jancsó lövése már a bal sarokba vágódott. Időközben elállt az eső és a nap is elő-előbújt. A hátralévő időben inkább a vendégek domináltak, a hazaiak már nem tudtak veszélyes akciókat vezetni.

A szakadó esőben lejátszott mérkőzés első félideje a Haladásé, a második a Veszprémé volt.

A Haladás a bajnoki főpróbáját szombaton 15.30-kor Bécsben a katari első osztályú Al Ahli SC ellen tartja. A stadion neve és címe: KSV Ankerbrot Montelaa - Heuberggstättenstraße, 1100 Wien, Ausztria.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában