Siker

2023.08.08. 13:06

Hibátlanul vágtáztak a lukácsházi fogatok

Az országos bajnoki kvalifikációra aspiráló vasi C-kategóriás kettesfogathajtók közül a lukácsháziak domináltak a szelestei versenyen.

Sütő Dániel

 Komálovics Ottó a vándortrófeával 

Forrás: SCHOTT Lukácsháza SE

A szelestei C-kategóriás, pontszerző kétfordulós egyszeri összevetésű kettesfogathajtó versenyt megelőzően az OB-kvalifikációs vármegyei pontvadászatot Komálovics Ottó (SCHOTT Lukácsháza SE) vezette 38 ponttal, mögötte Geröly Tibor (Főnix LE) 36 ponttal volt a második, Novák Szabolcs (Savaria LSE) pedig szintén 36 ponttal a harmadik.
Nos, Szelestén kissé átrendeződött az OB-kvalifikációra esélyes kettesfogathajtók sorrendje, mivel a 16 induló közül mindössze hárman tudtak hibátlan futamot produkálni az első és a második fordulóban is. Szabó Norbert zárt az élen, Bíró Attila végzett a második pozícióban, míg a harmadik Komálovics Ottó lett. Mindhárman a SCHOTT Lukácsháza SE fogathajtói. Novák Szabolcs negyedik helyen végzett, mivel az első fordulóban elért hibátlan vágtáját a másodikan már nem tudta megismételni és összeszedett három hibapontot. A szintén OB-kvalifikációra hajtó gencsi Geröly Tibor pedig hetedik lett. A gyűjtött pontok tekintetében élesedik a helyzet az OB-kvalifikációra, ugyanis a Komálovics (48 pont), Novák (44), Geröly (43) trió mögé megérkezett a tabellán Szabó Norbert (34) és Bíró Attila (32) is. 
– A verseny napján éppen nem esett az eső, de ettől még meglehetősen csúszós volt a talaj, ami megnehezítette a dolgunkat. Szabó Norbert életében először állhatott a dobogó tetejére, csak nemrég igazolt hozzánk – nyilatkozta Komálovics Ottó, akihez először került az a hatalmas vándorserleg, amit az akadály- és a vadászhajtás összetett győztese kap. A vadászhajtást egyébként Vankó Imre nyerte, Geröly Tibor lett a második, Komálovics Ottó pedig a harmadik. A C-kategóriás vasi kettesfogathajtók utolsó vármegyei futama augusztus 19-én Nagygeresden lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában