Siker

2023.08.10. 10:00

Ifjúsági ob-n vettek részt a SZoSI úszói - Sok egyéni csúccsal tértek haza a vasiak

Az Országos Ifjúsági Bajnokságon több mint 20 számban mérettették meg magukat a Szombathelyi Sportiskola úszói, akik közül ezúttal csak Papp Kristóf tudta B döntőbe verekedni magát.

Sütő Dániel

 Budavári István szakosztályvezetőnek és edzőtársainak a munkája lassan kezd beérni 

Debrecen adott otthont az idei MVM CXV. Ifjúsági Úszó Országos Bajnokságnak. Az eseményen hatan képviselték a Szombathelyi Sportiskolát, nevezetesen Bozsodi Máté, Svélecz Banjámin, Papp Kristóf, Horváth Patrik, Horváth Emma Sára és Vincze Lívia. Az ob-n külön engedéllyel részt vehetett a két Kalmár lány, Alíz és Laura is, ám az ő idejüket versenyen kívül mérték. Mint ismert, a Kalmár lányok az Egyesült Államokban tanulnak, ahová a napokban térnek vissza. Budavári István mindenképpen látni szerette volna, hol tart Alíz és Laura fejlődése, ezért külön kérvényezte a szövetségnél, hogy medencébe szállhasson a két lány az ifi ob-n, ahol ezúttal nem sikerült döntőbe jutnia egyik SZoSI-úszónak sem, mindössze Papp Kristóf tudta beverekedni magát 50 méter gyorson a B döntőbe.

– Annak ellenére, hogy tanítványaink egyéni csúcsokat úsztak, még így is lemaradtak a döntőkről – tekintett vissza a négynapos versenyre Budavári István, a Szombathelyi Sportiskola úszó szakosztályának vezetője. – Viszont, ha azt nézzük, hogy tavalyi helyezéseikhez képest 30-40 hellyel ugrottak előrébb, akkor az egy egészen jó fejlődési ugrásnak minősíthető. Versenyzőink közül kiemelkedett Svélecz Benjámin és Papp Kristóf teljesítménye, mindketten remek időket úsztak, rengeteget javultak. Ez a debreceni kis csapatunk kiegészülve Davanzo Nikollal, Pozsonyi Koppánnyal, Molnár-Végh Bálinttal, Pados Gergővel és Péter Petrával a felnőtt-, ifi-, serdülő- és gyermek országos bajnokságokon összesen 50 egyéni csúcsot úszott. Ha nem érmekben gondolkodunk, hanem mindenkit a saját szintjén vizsgálunk úgy, hogy a fiatalok többsége az összes korosztályos ob-n részt vett, akkor azt mondhatjuk, hogy szép eredményeket ért el ez a csoportunk – méltatta tanítványainak eredményeit Budavári István szakvezető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában