Helyi sport

2023.08.10. 07:00

Máltai kupacsata előtt az FTC

A labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában csütörtökön 20 órakor (Tv: M4 Sport) a máltai Hamrun, a Debreceni VSC 21 órakor (Tv: Duna World) az osztrák Rapid Wien otthonában szerepel.

A sorozatban ötszörös magyar bajnok zöld-fehérek valamelyest kezdenek kilábalni a mély gödörből, miután a Bajnokok Ligája selejtezőjében a félprofi feröeri csapat, a KÍ Klaksvík kiejtette őket  A Sztanyiszlav Csercseszovot a kispadon váltó Máté Csaba vezetőedző a kinevezése óta az alázatosságot hangsúlyozza, amire szükség is lesz a szigetországiak ellen. A kilencszeres máltai bajnok Hamrun Spartans játékerőben ugyan elmarad a FTC-től, de az előző körben meglepetésre kettős győzelemmel jutott túl a georgiai bajnokon, a Dinamo Tbiliszin, azaz nem szabad félvállról venni a párharcot.

A Debreceni VSC soros ellenfele, az osztrák Rapid Wien összehasonlíthatatlanul nagyobb játékerőt képvisel, mint az piros-fehérek előző riválisa, az Alaskert, ráadásul nincs rossz formában: a bécsi gárda a hazája kupasorozatában aratott 7-0-s, kiütéses sikerrel kezdte az új idényt, azóta a Bundesligában döntetlent játszott a LASK Linz otthonában, majd múlt szombaton 4-0-ra verte otthon az Altach alakulatát. A bécsi együttes az előző szezonban szintén a Konferencia-ligában volt érdekelt, akkor nem sikerült főtáblára kerülnie, ugyanis a lengyel Lechia Gdanskkal, valamint az azeri Neftci Bakuval szemben megvívott sikeres selejtezős párharcok után a csoportkörért rendezett küzdelemben – meglepetésre – nem bírt a liechtensteini Vaduzzal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában