Helyi sport

2023.08.08. 17:43

Nehéz ellenfelek

A Debrecen az előző kiírásban döntős olasz Fiorentinával, míg a Ferencváros a litván Zalgiris Vilnius és a svéd Häcken párharcának vesztesével találkozhat a labdarúgó Európa-konferencialiga selejtezőjének utolsó fordulójában.

Négy magyar csapat közül már csak kettő maradt állva a nemzetközi labdarúgóporondon, miután a bajnoki ezüstérmes Kecskemét a lett Riga, míg a kupagyőztes ZTE a horvát Eszék ellen kényszerült búcsúzni. Az európai szövetség nyoni főhadiszállásán megtartották az Európa-konferencialiga (Ekl) utolsó fordulójának sorsolását. Ezen kiderült, hogy a magyar bajnoki címvédő Ferencváros, amennyiben sikerrel veszi a máltai Hamrun Spartans elleni párharcot, a negyedik körben idegenben kezd majd a litván Zalgiris Vilnius és a svéd Häcken Európaliga-párharcának vesztesével. A bajnoki bronzérmes Debrecen együttesének pedig az osztrák Rapid Wien csapatán kell túljutnia ahhoz, hogy a csoportkörért küzdhessen a firenzei alakulattal szemben, itt a DVSC otthon kezdené a párharcot. Az Ekl-selejtező negyedik fordulójának első mérkőzéseit augusztus 24-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában