Nagyot versenyzett

2023.08.28. 12:47

Nem lehet megállítani - Kamion Eb: Kiss Norbert parádézott Csehországban (is)

Véget ért a rövid nyári szünet, Csehországban folytatódott a FIA kamionos Európa-bajnokság – a Révész Racing négyszeres Eb-győztes, címvédő, listavezető szombathelyi pilótája, Kiss Norbert ismét nagyot versenyzett.

Tóth Gábor

Forrás: Révész Racing

A csehországi Mostban folytatódott a kamionos Európa-bajnokság. A Révész Racing  szombathelyi pilótája, Kiss Norbert komoly pontelőnnyel várta a nyári szünet utáni első versenyhétvégét – és rögtön jelezte, nem lassult a pihenő alatt. A szombati időmérőn megszerezte az első rajtkockát. A második pozícióban az összetettben is második német Jochen Hahn végzett a spanyol Antonio Albacete előtt.

– Sokan kérdezik, hogy mi a titka, hogy ilyen gyorsak vagyunk. Erre csak azt tudom mondani, hogy a csapat sokat dolgozik és remek munkát végez, jók a beállítások, és igyekszem én is mindent megtenni. A nyári szünet alatt is szerettünk volna tovább javítani az autón. Ami a versenyt illeti, az első helyről startolhatok, és fontos lesz, hogy megőrizzem ezt a pozíciót Hahn előtt, aki valószínűleg mindent megpróbál majd, hogy megelőzzön – mondta Kiss Norbert az időmérő után.

Nos, a szombathelyi pilóta remekül rajtolt. Mögötte Jochen Hahn és Antonio Albacete haladt a második és a harmadik helyen. Norbi folyamatosan növelte előnyt, féltávnál már három másodperccel vezetett a német előtt. Végül az élen nem változott a sorrend.

– Nagyon jó verseny volt. A rajt után megtartottam az első helyet. Aztán próbáltam növelni az előnyt, de úgy, hogy óvjam az autót és a gumikat is, ami sikerült. Köszönöm a csapatnak, hogy ilyen remek autót raktak össze – nyilatkozta a leintés után Kiss Norbert.

A nap második versenyén, a fordított rajtrácsos futamon Norbi a 8. helyről startolt. Az első körben baleset történt a hátsóbb régiókban, így piros zászlóval megállították a versenyt. Az újraindítás után Norbi a negyedik helyre küzdötte fel magát – a cseh Lacko nyert.

Kiss Norbert másnap sem lassított, szakadó esőben nyerte meg az időmérőt. A vasárnapi első verseny előtt is esett az eső, nedves volt az aszfalt. Esős rajt volt, nem lehetett előzni az első körben – a vigyáztak is egymásra a pilóták. A zöld zászló után viszont Norbi meglépett, folyamatosan növelte az előnyét, féltávnál már nyolc másodperccel vezetett. Simán nyert Adam Lacko és Jochen Hahn előtt.

– Sokat esett az eső, komoly vízátfolyások voltak. A verseny előtt már kicsit jobbak voltak kicsit a körülmények, és bár nedves volt a pálya, de már gyorsabban lehetett haladni rajta. Esős rajt volt, azaz az első kört sárga zászló alatt tettük meg, és nem lehetett előzni. Utána viszont nyomhattuk a gázt, és sikerült meglépni – mondta Kiss Norbert szezonbeli 12. győzelme után.

A nap második versenyén, a fordított rajtrácsos futamon a 8. helyről indult a szombathelyi pilóta. A körülmények nem változtak, nedves volt a pálya. Norbi nagyot versenyzett, folyamatosan előzgette ellenfeleit, és az élre állt! A 8. körtől végig sárga zászló alatt, csökkentett sebességgel körözhettek az autók, majd piros zászlóval megállították a versenyt a sok vízátfolyás miatt. Mivel értékelhető volt a futam, így Norbi vasárnapi második győzelmét is begyűjtötte!

– Nehéz körümlények között versenyeztünk. Óvatosan kellett vezetni, de közben próbáltam megelőzni a többieket, ami sikerült. Köszönöm a csapatnak a remek munkát, örülök a győzelemnek – nyilatkozta Kiss Norbert.

A magyar pilóta összetettben tovább növelte előnyét, már 78 ponttal vezet. A szezon szeptember 9-10-én Belgiumban folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában