Női labdarúgás

2023.08.10. 08:02

Szikrázóan kemény meccsen három Haladás Viktória-gól

A bajnoki főpróbán a Haladás Viktória női NB I.-es labdarúgócsapata 3-1-re verte az osztrák FC Skiny Südburgenlandot.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

Haladás Viktória-FC Skiny Südburgenland 3-1 (1-1). Szombathely, Illés Akadémia, 300 néző, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás Viktória: Dobó-Nagy - Csáki, Kis, Kovács V., Pintér, Nagypál, Németh A., Urbán, Sweatman, Vladulescu,, Szil. Csereként pályára lépett: Csizmadia, Feketevízi, Gravencz, Kováts, Nagy D., Novák, Szabó F., Szalay, Vesztegom, Varró. Edző: Markó Edina. 

Gólszerzők: Szil, Nagypál, Vladulescu.

A jövő szombati, MTK Budapest elleni hazai bajnoki előtt az osztrák másodosztályú, a korábbi válogatott szombathelyi futballistát, Sipos Lillát is soraiban tudó FC Südburgenland ellen vívta a főpróbát a Haladás Viktória. 

Szépszámú szurkolósereg előtt hajtós, szikrázóan kemény belemenésekkel tarkított, pörgős meccset vívtak a csapatok. A felsőőriek ellen a szombathelyiek kezdtek jobban. A 8. percben Vladulescu ment el a jobb oldalon, beadását a középen érkező Szil lőtte a hálóba (1-0). A vasiak uralták a meccset, ám a 20. percben egyenlítettek az osztrákok. A vendégek támadója 18 méterről óriási gólt lőtt a léc alá (1-1). A hazaiak előtt több ígéretes lehetőség is adódott, ám ezek kimaradtak. Szünet után ugyanott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták – sőt, még vehemensebben támadtak. A 65. percben Németh Adél jobbról belőtt labdáját Nagypál 13 méterről vágta a hálóba (2-1). A hazaiak domináltak, több szép támadást is vezettek. Tíz perc múlva gyönyörűen felépített akció futott a pályán, melynek végén Vladulescu kapta a labdát, befordult a tizenhatoson belülre és félmagasan a jobb sarokba lőtt (3-1).  A Haladás Viktória remek mérkőzést vívott osztrák ellenfelével és teljesen megérdemelten nyert.

Markó Edina: - Nagyon parázs, párharcokkal teli összecsapás volt – azt kaptuk a meccstől, amit vártunk. Korán vezetést szereztünk, ám ahelyett, hogy megnyugodtunk volna, kapkodni kezdtünk. Nem ízlett számunkra az osztrákok stílusa, akik egy gyönyörű góllal egyenlítettek. A második félidőben kicsit magasabban védekeztünk, több labdát szereztünk és két szép gólt rúgtunk. Valamennyi játékosom pályára lépett, örülök az önbizalomnövelő győzelemnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában