Súlyemelés

2023.08.22. 15:53

Vb-bronzérem mellé egy különdíj - Remek egyéni teljesítménnyel búcsúzott Dr. Rosanics Péter a korcsoportjától

Dr. Rosanics Péter M55 korcsoportban bronzérmet szerzett a lengyelországi súlyemelő masters világbajnokságon.

Sütő Dániel

Forrás: Facebook/Rosanics Péter

Augusztus 20-t a masters súlyemelők a lengyelországi Wieliczkában ünnepelték, amely a súlyemelő masters világbajnokságnak adott otthont – írta bejegyzésében közösségi oldalán a Haladás VSE kiválósága, Dr. Rosanics Péter, aki ezen a versenyen búcsúzott korosztályától. Az idei év alapján – reálisan nézve – nem reménykedhetett érmes helyezésben. „A végeredmény egy nagyon halovány teljesítmény” – fogalmaz a súlyemelő, aki lökését szégyellnivalóan gyengének minősítette, mivel – ahogy írja – katasztrofális rogyasztással nem is lehet kilökni a súlyt. A 90 kg-os szakítás és 110 kg-os lökés, ami szép kerek 200-as összetettet ad ki, ezúttal világbajnoki harmadik helyet ért Rosanics Péternek.

Hozzáteszi, az M55 (55-59 évesek) korcsoport 89 kg-os súlycsoportjának 9 fős, erős nemzetközi mezőnyében egy ötösfogaton belül bármi lehetett a végkifejlet és most pici szerencse is mellészegődött, hiszen egyik vetélytársuk szakításban kiesett. Litván ellenfele utolsó lökésgyakorlatát (amellyel megelőzte volna Rosanicsot) a bírók belenyomás miatt elvették, így “kaparta” össze a bronzérmet. Amellett sem szabad elmenni szó nélkül, hogy számos sérülés tarkította a súlyemelő idei évét, amelyek gátolták a felkészülésben.

A verseny félidejében Dariusz Skuza egy különdíjjal hálálta meg Rosanics Péternek, hogy amikor a 2021-es Eb-n a szakítás közben kificamodott a könyöke, magyar riválisa traumatológusként azonnal segítséget nyújtott neki. A baleset után a lengyel kollégák olyan szépen meggyógyították, hogy tavaly Európa-bajnok lett, most pedig világbajnoki bronzérmes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában