Labdarúgás

2023.08.17. 12:40

Zágrábi siker a Királyban - A házigazda a hetedik, a Haladás VSE a tizedik helyen végzett

A horvát Dinamo Zagreb nyerte a III. Király Ferenc labdarúgó-emléktornát. A Király SE a 7. helyen végzett.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

Tíz, U11-es együttes vett részt a Király Sportlétesítményben rendezett III. Király Ferenc labdarúgó-emléktornán. A csapatokat két ötös csoportba sorsolták. Az a csoportba a Dinamo Zagreb, a Vasas Kubala Akadémia, a First Vienna, a Credobos Tehetségközpont és a Szombathelyi Haladás VSE, míg a B-be a Rapid Wien, a Dunaszerdahelyi AC, a Budapest Honvéd, a Kelen SC és a Király SE kapott beosorolást. A csapatok körmérkőzéseket játszottak, majd következtek a helyosztók. A tornát végül a horvát Dinamo Zagreb nyerte, a Budapest Honvéd előtt, a Király SE a 7., a Szombathelyi Haladás VSE a 10. helyen végzett.

A torna végeredménye: 1. GNK Dinamo Zagreb, 2. Budapest Honvéd FC, 3. Dunaszerdahelyi AC 1904, 4. First Vienna FC, 5. SK Rapid Wien, 6. Credobus Tehetségközpont, 7. Király SE, 8. Vasas Kubala Akadémia, 9. Kelen SC, 10. Szombathelyi Haladás VSE.

A torna legjobb kapusa: Vigh Olivér (DAC 1904), legjobb mezőnyjátékosa Roko Jelusic Dinamo Zagreb), gólkirálya Ivan Emanuel Miljak (Dinamo Zagreb) lett.

– Nem indult jól számunkra a torna, két ki-ki mérkőzésen egy-egy gólos vereséget szenvedtünk – mondta a házigazda Király SE U11-es csapatának trénere, Schimmer Zoltán. – A délelőtt hátralévő mérkőzésekre mentálisan szétestünk és újabb két vereséget szenvedtünk. Jól jött számunkra az ebédszünet, átbeszéltünk dolgokat és rendeztük a sorokat. A srácok jól reagáltak a megbeszéltekre, délután teljesen más arcukat mutatták. A torna második felében jó iramú, élvezetes mérkőzéseket vívtunk. A gyerekek hozzáállásával egy-egy időszakot leszámítva meg voltam elégedve, a hibák kijavításán dolgozunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában