Könyvbemutatót

2023.09.08. 07:00

A szentgotthárdi sportélet 135 éve - Új könyv jelent meg

Új könyv jelent meg a közelmúltban Szentgotthárd sportjának 135 éve címmel. A kötetet nagy érdeklődés mellett mutatták be a szerző, Csuk Alajos jelenlétében.

Tóth Judit

A könyvbemutatón a színházban Huszár Gábor köszöntötte a megjelenteket

Forrás: VN/Molnár Piroska

A könyvbemutatón előbb Szép Renáta külkapcsolati és koordinációs ügyintéző, majd Huszár Gábor polgármester köszöntötte a vendégeket. Elhangzott: a városban szinte nincs is olyan család, amely ne kötődne valamilyen módon a sporthoz, természetesen nem kizárólag az élsporthoz, hanem a mozgáshoz, amelyet az ember gyermekkorából hoz magával a családnak, a testnevelő tanároknak és az edzőknek köszönhetően. Csuk Alajos sok évig gyűjtötte az anyagot, így a bőség zavarával küzdött a kötet szerkesztőjével, dr. Frank Rózával, aki elmondta: 1986 novemberében, Szentgotthárd szervezett sportjának 100 éves évfordulóján ünnepi közgyűlést tartottak, a neves sportolók élménybeszámolóit bélyeg- és fotókiállítás egészítette ki. 2016-ban, a 130. évfordulón fotókiállítással emlékeztek, 2019-ben pedig az önkormányzati hivatalban nyitott kiállítást a honismereti klub. 

Itt született meg a javaslat, hogy könyvet kellene szerkeszteni a város sportéletéről. A Szentgotthárd sportjának 135 éve című könyvet Kovács László testnevelő tanár, nyugalmazott sportvezető ajánlotta a közönség figyelmébe, kiemelve, hogy a város büszke lehet kiváló sportolóira, sportlétesítményeire. A kötetet különösen értékessé teszi a sok fotó, illetve a tárgymutató – tette hozzá. A szerző, Csuk Alajos elárulta: a város sportéletének bemutatása tavaly októberig, a Szentgotthárdi Sport- és Szabadidőközpont átadásáig tartott. A fiókjában még sok anyag maradt, de az oldalszámokat nem lehetett korlátlanul bővíteni. – Szentgotthárd sportváros volt mindig, és az is marad! – zárta mondandóját, amelyet a könyvvel együtt nagy tapssal fogadott a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában