Spanyolország

2023.09.25. 13:53

A vasi kötődésű válogatott kosaras volt a valenciai bravúr főhőse

Vaol.hu

Golomán györgy (jobbra) 16 ponttal kezdte az idényt Spanyolországban

Forrás: basquetgirona.com

Már a felkészülési időszakban is jelezte Golomán György, nem turistának megy Spanyolországba, hanem szeretné letenni a névjegyét az előző, története első élvonalbeli idényében 15. Basquet Gironában és az ACB-ligában. Arra azonban talán a vasi kötődésű kosaras sem számított, hogy az Euroliga-résztvevő Valencia vendégeként győzelemmel nyitják a 2023–2024-es évadot, márpedig így történt - írja a Nemzeti Sport

A negyedik negyedben volt már öt pont is a házigazda előnye, ám a hajrát hideg fejjel és nagy akarattal hozta a Girona, amelynek – és a teljes mezőnynek – Ike Iroegbuval egyetemben Golomán lett a legeredményesebb játékosa. A magyar válogatott erőcsatárnak 18 perc is elég volt, hogy 16 pontot, három lepattanót és két asszisztot számláljon. A gárda sokkal jobban muzsikált, mint az előszezonban, és visszavágott a legutóbbi évadban hasonló párosítás mellett elszenvedett 35 pontos vereségért.  A következő körben, csütörtökön otthon szerepel az alapító-tulajdonos Marc Gasol klubja, a Gran Canaria lesz az ellenfele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában