Nagy létszám

2023.09.07. 12:24

Honvédelmi Sportnap és az Ostrom Várvédő Futás - és jótékonykodás

Remekül sikerült, komoly létszámot mozgatott meg a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület által rendezett 3. Honvédelmi Sportnap és az Ostrom Várvédő Futás.

Tóth Gábor

Forrás: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

A kétnapos szabadidős rendezvényen teqball és karate bemutató várta az érdeklődőket. Továbbá kutyás bemutató, tűztánc színesítette a programot. Az „olimpiai kávészünetben” a korábbi klasszis kézilabdázó, Farkas Ágnes, és a 2024-es párizsi olimpiára kijutott ifjú kőszegi bokszoló, Hámori Luca beszélgetett. Nagy siker aratott az Ataru dobosok előadása, a hagyományőrzők műsora. Népes mezőnyt mozgatott meg a futóverseny – 22, 6, valamint 1,5 km-es távon lehetett bizonyítani. A Kőszegi-hegységben futottak a vállalkozó kedvűek, akiknek komoly szintkülönbséget is le kellett küzdeniük. 

Az osztrák-magyar ökövívócsatán 12 pár lépett szorítóba – a magyar színeket a házigazda kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület, valamint a szombathelyi Skorpió Box Club bunyósai képviselték. Parázs csatákat, színvonalas meccseket láthatott a közönség. Kifejezetten remek teljesítmény nyújtott a skorpiós Horváth Ádám (ifi, 71 kg), valamint a kőszegi Buza testvérpár, Rafael (felnőtt, 67 kg) és Rómeó (felnőtt, 71 kg). A bírók döntése alapján pedig a már említett Hámori Luca (felnőtt, 66 kg) lett a hazai csapat legjobbja.

– Sikerült ismét egy színes, eseménydús rendezvényt összehoznunk a Fitt-Box lelkes csapatával – összegzett Varsányi Áron, a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetője, vezetőedzője. – A magyar–osztrák ökölvívótorna remek felkészülési állomás volt a korosztályos országos bajnokságok előtt – mindenkinek sikerült minőségi ellenfeleket keríteni. Szeretném megköszönni a Honvédelmi Sportszövetségnek, támogatóinknak a segítséget, és hatalmas köszönet jár a szülőknek, egyesületi tagoknak, mindenkinek, aki bármiben is segített a rendezvény lebonyolításával kapcsolatba. Mindezek mellett a fő szempont természetesen a jótékonykodás volt, ezúttal az öt éves kőszegi kislány, Halász Luca gyógykezelésére gyűjtöttünk –  405 ezer forint jött össze!

Ostrom Várvédő Futás, 22 km, férfi, abszolút: 1. Horváth Krisztián, 2. Gódor Béla, 3. Riegler Péter. 31-45 év: 1. Riegler Péter, 2. Pék Gábor. 45+: 1. Horváth Krisztián, 2. Gódor Béla, 3. Pádár István. Női abszolút: 1. Bognár Nikoletta, 3. dr. Duby Helga, 3. Horváth Éva. 31-45 év: 1. Bognár Nikoletta, 2. dr. Duby Helga, 3. Horváth Éva. 45+: 1. Pilisz Renáta.

6 km, férfi, abszolút: 1. Hóbor Zalán, 2. Balhási Ákos, 3. Hóbor Péter. Női, abszolút: 1. Medvegy Nóra és Stumpf Anna, 3. Hóbor Enikő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában