Sajtótájékoztató

2023.09.06. 15:41

Ismét lesz vasi a szombathelyi torna világkupán

Péntektől vasárnapig újfent a nemzetközi tornász elit veszi birtokába az Arena Savariát a Waberer’s Torna Challenge Világkupán.

Sütő Dániel

Forrás: Unger Tamás

Nagykorú lett a torna világkupa Szombathelyen, hiszen immár 18. éve rendezheti meg a rangos viadalt a vasi vármegyeszékhely, ahol 32 ország 130 tornásza méretteti meg magát. A hétvégi esemény sajtótájékoztatóján a város képviseletében dr. László Győző sportért is felelős alpolgármester elmondta, egy szép tradíciót visz tovább Szombathely, ahol ismét szurkolhatunk a magyar tornasport legjobbjainak. Egyúttal köszönetet mondott a szervezőknek elkötelezett munkájukért, a hazai szövetség képviselőinek pedig a bizalomért, hogy ismét a Nyugat Királynője rendezheti meg a világkupát. A Magyar Torna Szövetség főtitkára, Altorjai Sándor arról tájékoztatott, hogy a nők között biztosan lesz egy hiányzója a magyar csapatnak, hiszen hasi problémák miatt nem léphet szőnyegre Szilágyi Nikolett.

– Rajta kívül mindenki más itt lesz – szögezte le a főtitkár. – A világbajnoki felkészülés egyik fő állomása ez a verseny, hiszen szeptember 25-én indul a női- és férfi tornászcsapat az antwerpeni vb-re, ahol eldől az olimpiai csapatkvalifikáció. 30 év után van ismét realitása annak, hogy mind a két csapat elcsípheti a kvalifikációs helyet. Pénteken rendezik a selejtezőket, szombat, vasárnap pedig a döntőket – mindhárom nap 15 órakor kezdődnek a versenyek – erről már Berki Krisztián korábbi olimpiai bajnok, a MATSZ sportigazgatója tájékoztatott. Pénteken amúgy ingyenesen látogatható a rendezvény, szombaton és vasárnap azonban fizetni kell a belépésért.

Hazai, rendezői szempontból talán a legfontosabb az, hogy Dévai Boglárka után ismét szurkolhatunk szombathelyi lánynak a magyarok között, ugyanis szőnyegre lép mások mellett a szombathelyi Delfin SI SE sportolója, Tömböl Boglárka, aki csak ugrásban méretteti meg magát.

– Nagyon örülünk, hogy megadatott ez az indulási lehetőség Tömböl Boglárkának – fogalmazott Rácz Gábor, a Delfin SI SE elnöke. – Felkészülése zökkenőmentesen zajlott, de nagy terhet nem szeretnék ráhelyezni, mindössze abban bízom, hogy ugrásban bekerül a döntőbe, a legjobb 8 közé. Átalakulóban egyesületünk szakmai stábja, hiszen lehetőséget adva a fiataloknak, Boglárka felkészítését a Hüll Tamás–Csillag Tünde edzőpárosra bíztuk.

A szervező Pannonsport Kft. képviseletében Kalmár Attila kiemelte, a verseny idén is pénzdíjas lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában