Vasi eredmények

2023.09.03. 15:40

Két Európa-bajnoki cím és egy ezüst - remekül céloztak az íjászok

A HDH-IAA 3D és Történelmi Európa-bajnokságon Donázy Imola és Tomsics Balázs aranyérmet szerzett kategóriájában, Molnár József pedig ezüstéremmel lett gazdagabb. Dodesz egyébként a hazai Terepíjász Országos Bajnokságon első lett.

Sütő Dániel

Forrás: HVSE

A HDH-IAA 3D és Történelmi Európa Bajnokságnak a romániai Gyulafehérvár adott otthont. A nívós, 10 országot felvonultató HDH-IAA 3D Európa-bajnokságon a Haladás VSE íjász szakosztályának három versenyzője képviselte hazánkat: Donázy Imola HU, Tomsics Balázs TR-RB, valamint Molnár József barebow kategóriában. Az egyhetes megmérettetésen Tomsics Balázs magabiztos és kiegyensúlyozott teljesítménnyel 709 ponttal az első helyen rangsorolt a fináléba, majd a végső csatában sem tudta beérni az őt követő szerb versenyző. 

Balázs remek teljesítménnyel szerezte meg első Európa-bajnoki címét. A hölgyek között csigás kategóriában magas pontszámmal utasította maga mögé a nemzetközi mezőnyt Donázy Imola, aki mind a három versenynapot megnyerve 747 ponttal zárta a viadalt, és szerzett aranyérmet. Szoros összecsapás alakult ki Molnár József kategóriájában is. 33 versenyző közül Dodesz a második helyen, 771 ponttal kvalifikálta magát a döntőre, de német ellenfelét már nem tudta utolérni, így végül ezüstéremmel gyarapította értékes gyűjteményét.

A kaposvári Tókaji-Parkerdő adott otthont az év utolsó kültéri erőpróbájának, a Terepíjász Országos Bajnokságnak, amely egyben a Terep GP harmadik állomása is volt. A Haladás VSE íjász szakosztályát három sportoló képviselte a versenyen: Molnár József, Seres Armand és Papp Laura. A rangos megmérettetésen Molnár József második helyen került a kiesős szakaszba, ahol viszont magabiztosan győzte le mindkét ellenfelét, ezzel pedig ismét országos bajnoki címet harcolt ki magának. Seres Armand a népes CU mezőnyben, míg Papp Laura PB-HB kategóriában szerzett bronzérmet. A 3D és Terep Grand Prix sorozat ezzel a versennyel véget ért, hivatalos eredményhirdetés ősszel várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában