Labdarúgás

2023.09.24. 22:00

Két kiállítás, két gól: döntetlent játszott Győrött a Haladás - fotók

A labdarúgó NB II. 8. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlenre végzett az ETO FC Győr otthonában.

Pum András

Fotó: Nagy Gábor

ETO FC Győr-Szombathelyi Haladás 1-1 (1-0). Győr, ETO Park, 1300 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Andó-Szabó. 

ETO FC Győr: Ruisz – Vera, Szépe., Keresztes., Csontos. (Vianna, 46.) – Vingler (Riquelme, 57.), Anton (Tóth R., 89.), Bumba – Diarra (Lacza, 57.), Huszár M. (Kröhn, 60.), Skvarka. Edző: Antonio Munoz. 

Szombathelyi Haladás: Pálfi – Nyíri (Beronja, 90.), Jagodics, Csonka, Bosnjak – Simut (Horváth R., 46.), Rácz (Mohos, 68.), Zvekanov, Doktorics – Csernik (Szakály, 77., Pintér (Kelemen, 68.).. Edző: Aleksandar Jovic. 

Gólszerző: Bumba (11-esből, 7.), illetve Pintér (49.). 

Kiállítva: Bosnjak (6.), Riquelme (82.). 

2. perc: Anton ívelt balról a hosszú oldalra, Bumba három méterről, ziccerből a bal oldalhálóba fejelt. 

3. perc: Zvekanov középről, 20 méterről a léc fölé lőtt.  

6. perc: Győri ellentámadás végén Bumba 17 méterről a jobb kapufát találta el, a kipattanót Diarra lőtte kapura, a tizenhatoson belül a becsúszó, menteni igyekvő Bosnjak kezéről pattant az alapvonalon túlra a labda. Andó-Szabó kiállította Bosnjakot és tizenegyest ítélt a hazaiak számára. A büntetőt Bumba a jobb sarokba helyezte (1-0). 

8. perc: Huszár tört egyedül kapura, ám a kifutó Pálfi leszedte a lábáról a labdát. 

17. perc: Csernik balról leadott lövését védte Ruisz 

31. perc: Huszár jobbról, nyolc méterről a bal kapufát találta el 

34. perc: Csernik ismét balról próbálkozott, de 14 méteres lövését Ruisz újra hárította

45+1: Anton 17 méteres szabadrúgása elment a jobb felső sarok mellett.

49. perc: Pintér egy csel után 18 méterről, kissé jobból óriási gólt lőtt a léc alá (1-1). 

51. perc: Horváth Rajmund balról, nyolc méterről leadott lövését öklözte ki Ruisz 

64. perc: Keresztes 19 méteres, léc alá tartó lövését tolta szögletre Pálfi 

72. perc: Bal oldali beadás után Bumba óriási helyzetből, négy méterről a bal kapufa mellé fejelt 

86. perc:  Bumba passzolt Krohnhoz, a támadó óriási helyzetből, hét méterről a jobb sarok mellé lőtt 

Aleksandar Jovic két váratlant is húzott: Verpecz István helyett a kapuban Pálfi Donátnak, míg a csatársorban Kelemen Marko helyett Pintér Attila Filipnek szavazott bizalmat. Mindketten első NB II.-es bajnokijukra készülhettek. Az esőben nagy iramban kezdődött a meccs: helyzetek mindkét oldalon, majd Bumba büntetőjével megszerezte a vezetést a Győr. Ennél is nagyobb baj volt, hogy előtte kezezésért Bosnjakot - jogosan - kiállította a játékvezető. Ezután újabb gólt szerezhettek volna a hazaiak, de Pálfi résen volt.  Kiegyenlítetté vált a játék, a vasiak bátran támadtak, de a győriek sem ültek rá az eredményre. Nem látszott, hogy a hazaiak emberelőnyben futballoznak – egyenrangú ellenfél volt a Haladás. Igaz, ha a győriek eljutottak a kapuig, rendre veszélyt jelentettek. Szünet után Pintér bombagóljával egyenlített a Szombathelyi Haladás. Nem csak az eredmény, a játék is kiegyenlített volt, sőt, a vendégek olykor a hazaiak fölé kerekedtek. A Haladás láthatóan emberhátrányban sem elégedett meg a döntetlennel, több gyors támadást is vezettek a vasiak. A másik oldalon Bumba ziccerben fejelt mellé. Az utolsó negyedórát alaposan megnyomta a győri gárda – beszorult a Haladás. A 81. percen viszont Riquelme megkapta második sárga lapját is: a brazil játékos is mehetett zuhanyozni, a Győr is tíz főre fogyatkozott. Az utolsó percekben minden egyes labdáért óriási harc folyt a pályán – de maradt a döntetlen. 

A Haladás a mérkőzés nagy részében emberhátrányban is bátran, szervezetten futballozva – némi szerencsével – értékes pontot szerzett az éllovas otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában