Szép vasi sakksikerek

2023.09.23. 14:04

Két versenyen hat első helyet szereztek a szombathelyiek

A közelmúltban Balatonfüreden és Nagykanizsán is sikeresen szerepeltek, sok érmet hoztak haza szombathelyi sakkozók.

Pum András

A Nagykanizsán szerepelt szombathelyi csapat

Forrás: Tolnai Beáta

A balatonfüredi 15. Széchenyi István sakk emlékversenyen gyerek, ifjúsági és felnőttkategóriában ültek asztalhoz az indulók. A felnőtteknél a 32 fős mezőnyben  Haladás VSE játékosa, Tóth Tibor végzett az élen 6,5 ponttal, míg a Sárvári Sakk Club SE játékosa, Filatz Krisztián 4 pontot gyűjtött, így a 11. helyen zárt. A harmadik vasi résztvevő, a szombathelyi Horváth Zsolt pedig 3 pontjával holtversenyben a 22.-23. helyen zárta a versenyt. A gyermekeknél  a Szombathelyi Sportiskola játékosa, Horváth Kornél remekül szerepelt és 6 pontjával megnyerte a versenyt a 19 fős mezőnyben. A második helyen is vasi sakkozó végzett, a Sárvári Sakk Clubban sportoló Filatz Dániel 5,5 ponttal zárta a Balaton-parti viadalt.

Nagykanizsán összesen  12 vasi sakkozó indult el a 33. Batthyány-Kanizsa Kupa, 12. Bagonyai Attila emlékversenyen.

A balatonfüredi gyermekverseny győztese, Horváth Kornél Fotó: Horváth Zsolt

A vasiak eredményei. 8 éven alattiak, fiúk: 1. Bárdics Mirkó (Szombathely), 2. Lovasi Vendel (Szombathely).  Lányok: 1. Kiss Léna (Haladás VSE), 2. Kiss Lotti (Haladás VSE), 4. Kiss Emese (Szombathely).  10 éven aluliak, fiúk: 1. Lovasi Boldizsár (Szombathely), 3. Szalay István (Szombathely). 12 éven aluliak, fiúk: 4. Simon Olivér (Szombathely), 5. Orosz Richárd (Haladás VSE).  16 éven aluiak, fúk: 2. Bárdics Márkó, 5. Pergel Bence. 16 éven aluliak, lányok: 1. Vilics Hanna (Haladás VSE).

Ami pedig a csapatbajnokságokat illeti, a Szuperliga küzdelmei bő egy hónap múlva, október 28-án rajtolnak, a vasiak közül a Haladás VSE I. csapata ül majd asztalhoz. Az NB I. korábban, október 8-án rajtol, itt a Haladás VSE II. és a Szentgotthárd-Alsószölnök TSE együttese a két vasi résztvevő. Az NB II. Vas vármegyei együttes szerepel majd, a Haladás VSE III., az Arbotérum-Herény SE és a Sárvári Sakk Club SE. A bajnokság – az NB II.-höz hasonlóan – október 8-én startol el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában