Helyi sport

2023.09.03. 19:48

NB I.: nyert és élre ugrott az MTK együttese

A labdarúgó NB I. 6. fordulójában az MTK legyőzte a Diósgyőrt, és a bajnoki táblázat élére ugrott.

Pum András

Tovább folytatta remek szereplését az Újpest. A lila-fehérek hátrányból fordítottak, majd 2-2 után is volt válaszuk: Nebojsa Vignjevic csapata 3-2-re győzött. Remekül szerepel az MTK is, a kék-fehérek a forduló előtt listavezető Diósgyőrt fogadták. Érdekesség, hogy a tavalyi szezonban még mindkét csapat egy osztállyal lejjebb, az NB II.-ben szerepelt. A szombati meccsen az MTK már két góllal vezetett, és ugyan a Diósgyőr szépített, ennél többre nem futotta erejéből. 

Győzelmével a fővárosi együttes átvette a vezetést a tabellán. Viszont nem megy a Fehérvárnak, a piros-kék gárda ezúttal Pakson kapott ki. Az első félidőben nem esett gól, a másodikban Bognár György legénysége kettőt is vágott, így otthon tartotta a három pontot. A Fehérvár gödörben van, az eddigi hat meccséből csak egyet nyert meg. A Mezőkövesd a szünetben még vezetett a Puskás Akadémia ellen, a végén azonban fordított a vendéggárda, és 3-1-re nyert. 

Újpest–Kisvárda 3-2 (1-1). Gólszerzők: Ljujic (28.), Ambrose (53.), Mörschel (81.), illetve Mesanovic (6.), Jovicic (72.). MTK–Diósgyőri VTK 2-1 (1-0), Gólszerzők: Kata (5.), Bognár (57.), illetve Vallejo (60.). Paks–Fehérvár FC 2-0 (0-0). Gólszerzők: Windecker (53.), Mezei (72.). Mezőkövesd–Puskás Akadémia 1-3 (1-0). Gólszerzők: Drazic (13.), illetve Gomis (öngól, 73.), Soisalo (77.), Gruber (86.). A ZTE–FTC- és a Debreceni VSC–Kecskemét-mérkőzés lapzártánk után ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában