Kézilabda

2023.09.24. 07:14

Négyből négy, gázolt az SZKKA - A szegediek sem okoztak túl sok gondot -fotók

A női NB I/B.-s kézilabda-bajnokság 4. fordulójában tükörsima mérkőzésen 13 góllal verte a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia hazai környezetben a Szegedi NKE együttesét, így a vasiak továbbra is hibátlanok.

Sütő Dániel

Forrás: Szendi Péter

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–PC Trade Szegedi NKE 39-26 (23-15). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 400 néző, NB I/B.-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bab Á. Gy., Bodó Zs.

SZKKA: Csatlós – Kazai 4, Pődör B. 5, Szeberényi 2, Szmolek 3, Kulcsár 4, Pálffy 3. Csere: Pődör R. 10, Dombi 4, Christe – Varga N. 2, Balogh P. 1, Wutschi 1, Hornyák, Böhm, Török. Edző: Vida Gergő.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 6-2. 17. perc: 14-6. 25. perc: 19-11. 36. perc: 27-17. 44. perc: 34-22. 53. perc: 35-26.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 6/7, ill. 3/3.

A kiváló szezonnyitó és két idegenbeli siker után veretlenül és immár negyedik győzelmére készülve várta az SZKKA a szombat esti, PC Trade Szegedi NKE elleni hazai bajnokit a Haladás Sportkomplexumban. Az újonc szegediek ellen az első perctől igazi esélyesként léptek fel Vida Gergő tanítványai. Remek labdaszerzések utáni villámgyors gólokkal léptek el folyamatosan a szombathelyiek a vendégektől, így az első negyedóra végén már 7 góllal, 13-6-ra vezettek. Hiába a szegedi időkérés, Csatlós védései után a túloldalon záporoztak a találatok, hajszál híján már 10 gól volt a különbség az első félidőben, de a játékrészt a vendégek találata zárta, így 23-15-ös állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

Fordulást követően Christe mutatott be két szép védést, a vasiak vezetése így pedig gyorsan tízgólosra duzzadt. Túlságosan komoly izgalmakat nem tartogatott a mérkőzés, a Szegednek nem volt ellenszere az SZKKA játékára. A folytatásban egyre nagyobbra nyílt az olló, a remek hangulatot varázsoló szurkolóikat pedig helyenként látványos megmozdulásokkal és szépségdíjas gólokkal örvendeztették meg a szombathelyi lányok. Húsz perc volt még hátra akkor, amikor 33-19-es állásnál végleg eldőlt az összecsapás. Az utolsó negyedórában minden hazai játékos lehetőséget kapott és végül 13 góllal, 39-26-ra nyert az SZKKA a Szeged ellen.

Az SZKKA ezzel szombat este átvette a vezetést a tabellán, mivel az FTC U19 kikapott a Komáromtól (28-38), a másik hibátlan Érd pedig vasárnap délután meccsel majd a SZISE csapatával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában