Labdarúgás

2023.09.23. 18:00

Zöld-fehér csata: ETO-Haladás

A Merkantil Bank Liga 8. fordulójában vasárnap 19.45-kor (Tv: M4 Sport) a Szombathelyi Haladás az ETO FC Győr otthonában lép pályára.

Pum András

Verpecznek vélhetően az ETO ellen is lesz dolga

Fotó: Kricskovics Antal

A nyáron talán a legnagyobb mozgás a győriek játékoskeretében volt, röviden summázva: rengetegen távoztak és még többen érkeztek. A zöld-fehérek szinte csak idegenlégiósokat igazoltak – és szerződtettek még a múlt héten is. A spanyol Antonio Munoz irányította együttes pedig szállítja is az eredményeket, eddigi hét meccséből ötöt megnyert, 15 pontjával vezeti a bajnoki tabellát és holtversenyben az ETO szerezte a legtöbb gólt a bajnokságban – 16-ot. 

A Rába-partiak otthon százszázalékosak, mindhárom hazai meccsüket – BVSC-Zugló 4-0, Kozármisleny 2-1, Tiszakécske 2-0 – megnyerték. A győriek legeredményesebb játékosa a korábban Kisvárdán és Székesfehérváron is futballozó román Claudiu-Vasile Bumba négy találatnál jár. Az elmúlt években az ETO Parkban a Haladás volt a jobb, a 2022/23-as kiírásban 3-1-re, egy esztendővel korábban 2-0-ra nyertek a vasiak. Ami tehát a Haladást illeti, Aleksandar Jovic csapata a ugyan még mindig csak a 13. helyen áll, de utóbbi négy meccséből kettőt megnyert, kettőn döntetlenre végzett.

– A legutóbbi győri meccsünkön döntő szituációban, 2-1-es vezetésünknél sikerült büntetőt hárítanom – mondta Verpecz István, a szombathelyiek rutinos kapusa.  – Ez feltüzelt bennünk, még egy gólt szereztünk, sőt, a hajrában továbbiakat lőhettünk volna. Ám ez már a múlt, a vasárnapi teljesen más mérkőzés lesz, a győriek kerete azóta gyökeresen átalakult. Az ETO célja a feljutás, ennek szellemében igazolt játékosokat. Mióta a Haliban védek, a győriekkel mindig nagy meccseket vívtunk, a tavalyi bajnokságban Szombathelyen is legyőztük őket. Jó csapat ellen játszunk, kemény mérkőzésre számítok. Ami minket illet, a nyári edzőváltás új filozófiát hozott, idő kellett, idő kell, mire mindent elsajátítunk. Sok munka vár még ránk, de az eredmények is azt mutatják, hogy elindultunk felfelé. Ám egy pillanatra sem szabad hátradőlnünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában