Mozgalmas nyár

2023.10.24. 09:57

Antalya, Vonyarcvashegy, Madeira - mindenhol akad munka egy jó masszőrnek!

Mozgalmasan töltötte a nyarat, ősz elejét az ismert, elismert szombathelyi masszőr, Venczel József - megjárta Törökországot és Portugáliát.

Tóth Gábor

Forrás: VN

- Több ismert sportolót kezelek, több különböző sportágat űző profi csapatnál dolgozok, de a strandkézilabdához különös vonzalom fűz - kezdte az élménybeszámolót Venczel József. - Több mint 12 évre tekint vissza a kapcsolatom a keszthelyi, budapesti játékosokra építő Hír-Sat férfi gárdájával, illetve a Szentendre női csapatával - a lányokkal és a fiúkkal is még a strandkézilabda-válogatottaknál ismerkedtem meg, klubszinten is mellettük maradtam. Egyébként az ország két legeredményesebb csapatáról van szó. Az elmúlt években bejártuk együtt a világot, szép sikereket értünk el. Szerencsére a történet idén folytatódott.

- Júniusban Törökországban, Antalyában töltöttünk el szűk egy hetet, mert mindkét csapat kvalifikálta magát az EBT Kupára, magyarul a Mesterek Tornájára - folytatta Venczel József. - Ez egy nemzetközi kiírás, különböző állomásokkal szerte Európában, a döntőre mind a fiúknál, mind a lányoknál a legjobb 16 csapat kap meghívást. A fiúkkal megnyertük a tornát, 9 győztes meccsre, erőltetett tempóra volt szükség a végső győzelemhez, míg a lányokkal a 6. helyen végeztünk. Aztán következett Vonyarcvashegy, a magyar bajnoki döntő - természetesen mindkét csapat begyűjtötte a bajnoki címet. Így pedig október elején utaztunk Portugáliába, Madeira szigetére - a Bajnokok Ligája-döntőre. A lányok és a fiúk is az előkelő 6. helyen zárták az öt napos tornát.

- Európában roppant népszerű a strandkézilabda, rendre komoly nézősereg előtt, nagyszerű hangulatban, kiváló körülmények közepette, szebbnél szebb strandokon lépünk pályára - fogalmazott Venczel József. - Örömmel kísérem mindkét csapatot, mert komoly sportteljesítmény tesznek le a fiúk-lányok az asztalra. Rövid idő alatt sok meccset játszanak, magas hőfokon, sok ütközéssel. Csak, hogy érzékeltessem: Törökországban az egyik lány szakadt bokaszallaggal játszott, majd az orra is eltörött - mégsem adta fel, végigcsinálta a tornát. Az egyik srác pedig lábközépcsont-törésből éppen csak felépülve vetette bele magát a küzdelem sűrűjébe. Szakmailag óriási kihívás egy ilyen erőltetett menet, rengeteg olyan sérülést kell kezelnem, gyorsan megoldanom, amelyekkel a mindennapi munkám során nem találkozom. Rendre konzultálok a különböző országokból érkező masszőrkollégákkal - minden új gyógyítási forma érdekel. De nem ritka, hogy kikérik a véleményemet, ugyanis már 17 éve benne vagyok a nemzetközi strandkézilabda élvonalában, körforgásában - nem sok masszőr rendelkezik olyan tapasztalattal e sportágban, mint én.  Bízom benne, hogy a közös történetünk még sok -sok éven át folytatódik!

- Egyébként nagy örömmel segítettem Gyurácz Réka és Kerekes Dóra felkészülését az atlétikai világbajnokságra, de például a Falco-volt kosarasa, Govens Darrin is járt nálam többször a napokban. Szerencsére itthon sem unatkozom! - zátta szavait Venczel József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában