Kézilabda

2023.10.24. 17:47

Búcsú a kupától - Csak döntetlent játszott, kiesett az SZKKA - fotók

A női kézilabda-magyarkupa 2. fordulójában az SZKKA döntetlenjével búcsúzott a sorozattól.

Sütő Dániel

Fotó: © Cseh Gábor

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia - Komárom 28-28 (16-10). Szombathely, Dr. Gál László Egyetemi Sportcsarnok, 350 néző, női magyarkupa-kézilabdamérkőzés, vezette: Altmár, Horváth.

SZKKA: Christe – Szákovics 2, Gönczöl 1, Böhm 8, Wutschi 4, Horváth A. 10, Török 2. Csere: Pál K., Pál Zs., Bősze, Szabó-Rácz 1. Edző: Vida Gergő.

Az eredmény alakulása. 7. perc: 3-3. 16. p.: 8-5. 28. p.: 15-10. 34. p.: 16-13. 46. p.: 21-21. 56. p.: 25-25.

Kiállítások: 6, ill.  2 perc.

Hétméteresek: ,– ill. 4/5.

Az NB I/B-ben eddig veretlen SZKKA és a szintén vereség nélkül álló Komárom csatáját hozta a magyar kupa 2. fordulója. A hazai együttesnél a napokban indult el a klub Jövő tehetsége programjának új eleme, a mentorprogram. Ennek lényege, hogy a felnőttcsapat ikonikus játékosai mentorálják, szárnyaik alá veszik a Jövő tehetsége program résztvevőit.

A Magyar Kupa-mérkőzésen a házigazda oldalán a fiatalok mutathatták meg mit tudnak, a felnőtt csapatot ezúttal pihentette Vida Gergő. A vendégek pedig épphogy ki tudtak állni, ugyanis egyetlen cseréjük volt csak. A szombathelyi csikócsapat alaposan odatte magát, a találkozó első percétől kezdve dominált. A Komárom hetesekkel tapadt a vasiakra, majd Ács révén egyenlített, szintén büntetőből (3-3). Horváth Alexandra remekül kapta el a fonalat, elsősorban az ő góljaival húzott el az SZKKA 7-3-ra, míg Christe a kapuban parádézott. Energikusan játszva, nagy erőket mozgósítva támadásban, védekezésben egyaránt végül hatgólos előnyt alakított ki szünetre a hazai gárda (16-10).  

Térfélcsere után öltözőben ragadt a vasi alakulat, amely az első öt percben gólképtelen volt, fórja pedig vészesen fogyott (16-14). Hazai időkérés után Horváth törte meg az SZKKA-gólcsendet. Úgy tűnt, rendbe jött a vendéglátók gépezete, ám a félidő derekán már 21-21-t mutatott az eredményjelző, mjd a 48. percben a rutinos Szabó-Kovacsicz góljával átvette a vezetést a KVSE (21-22). Dekoncentrálttá vált az SZKKA támadójátéka, mintha fejben kissé elfáradtak volna a fiatalok. A hajrában szinte végig a Komárom járt előrébb, az 58. percben azonban sikerült Wutschi révén ismét átvennie a vezetést a Szombathelynek – hiába. Ugyanis az utolsó másodpercekben egyenlített a Komárom, így a vendégek jutottak a következő körbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában