Labdarúgás

2023.10.08. 19:03

Egy Hali-pont - A vasiak 1-1-re végeztek a Szegeddel - fotók

A labdarúgó NB II. 11. fordulójában a Szombathelyi Haladás döntetlent játszott a Szegeddel.

Pum András

Forrás: Unger Tamás

Szombathelyi Haladás–Szeged Csanád-Grosics Akadémia 1-1 (1-0). Haladás Sportkomplexum, 1155 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Görög.

Szombathelyi Haladás: Pálfi – Nyíri, Jagodics M., Csonka (Ene, 80.), Bosnjak (Szakály,  63.) – Zvekanov – Horváth R. (Simut, 63.), Rácz,  Csernik (Mohos, 76.), Doktorics – Pintér (Katona, 76.). Edző: Aleksandar Jovic.

Szeged Csanád-Grosics Akadémia: Molnár-Farkas – Könczey (Kővári, 65.), Szilágyi, Nagy Zs., Gera N. (Papp, 69.), – Nyári (Márkvárt, 65.), Haris – Posser, Gajdos, Óvári  (Tóth B., 69.) – Bíró (Borvető, 89.). Edző: Aleksandar Stevanovic.

Gólszerző: Nyíri (21.), illetve Gajdos (54.).

14. perc: Csernik lőtt 19 méterről a léc fölé.

18. perc: Rácz elé került a labda, amelyet egy pattanás után a csapatkapitány 21 méterről kapura lőtt, a labda a felső lécen csattant.

19. perc: Ezúttal Horváth Rajmund próbálkozott. A középpályás lapos, 20 méteres lövését védte a kapus.

21. perc: Nyíri–Horváth Rajmund–Nyíri háromszögelés után utóbbi a jobb oldalról, gyakorlatilag az alapvonalról óriási gólt lőtt a léc alá (1-0).

31. perc: Nyári lőtt 20 méterről tiszta helyzetből a jobb sarok mellé.

52. perc: Pintér lépett ki a bal oldalon, de óriási helyzetben a kapufa mellé helyezett.

54. perc: Nyári 11 méteres lövését Pálfi lábbal védte, a kipattanót a bal oldalon álló Gajdos hat méterről a léc alá lőtte (1-1). .

A szombathelyi együttesből két játékos, Mohos Barnabás és Pintér Filip is elutazik a magyar U19-es labdarúgó-válogatott tagjaként a kedden kezdődő lettországi Európa-bajnoki selejtezőkörre. Ám a Szeged ellen még mindketten a Halit erősítették, Pintér a kezdőben kapott helyet. A lelátón édesapja, a korábbi szövetségi kapitány. Pintér Attila figyelte fia játékét. De a helyszínen nézte a meccset a Falco szerb légiósa, Stefan Pot is.

A szeles, hűvös időben jó iramban és remek hangulatban kezdődött a mérkőzés.  A szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, beszorult a Szeged.  Érett a gól, és a 21. percben Nyíri Vince ritkán látható góljával megszerezte a vezetést a vasi együttes. A vasiak domináltak és további gólokat lőhettek volna – a zöld-fehér távolról is bátran lőttek. Élvezetes volt a meccs, mindkét csapat nyílt sisakkal futballozott. A zöld-fehérek stabilan védekeztek, sem a széleken, sem középen nem tudták megbontani a szombathelyiek hátsó alakzatát. A félidő hajrájára aztán kicsit visszavettek a csapatok a lendületből, mezőnyben folyt a játék.  A második félidő két szombathelyi helyzettel kezdődött, majd a semmiből egy szegedi góllal folytatódott. Az egyenlítés után kiegyenlítettebb lett a meccs. Helyzet egyik kapunál sem alakult ki, de egyik csapat sem elégedett meg a döntetlennel. Küzdöttek, hajtottak, gyűrték egymást  a csapatok – újabb gól azonban már nem esett.

Küzdelmes mérkőzésen a Haladás közelebb állt a győzelemhez. A vasiak nyolc bajnoki óta veretlenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában